vrijdag 29 november 2013

Verlenen van medewerking aan de Grote Clubactie 2013.

Door de "Broekhuisgroep" en met name de Opel dealer in Arnhem, werd mij gevraagd om op dinsdag 10 december 2013 een presentatie te verzorgen. Ik zal hier mijn persoonlijke verhaal vertellen. Het zal het verhaal zijn van mijn van ongeval, revalidatie tot en met het moment dat ik mocht spelen op het Wereld Kampioenschap aangepast Badminton 2013.


Doordat Opel Nederland in 2013 wederom zijn naam heeft verbonden aan de grote Clubactie wil de Broekhuis groep middels mijn presentatie duidelijk maken dat het niet altijd vanzelfsprekend is om Top(sport) te bedrijven na een heftig ongeval. De link wordt gelegd met de vele vrijwilligers, sporters, verenigingen die in moeilijke economische tijden hun hoofd van hun vereniging boven water proberen te houden.
Leuke uitdaging, heb er zin in!donderdag 28 november 2013

Weer een gewonnen partij in de mannencompetitie!!

In de mannen competitie moesten wij het als herenteam GBC Poona, opnemen tegen het herenteam van de WIJHESE RACKETS H1. Ons team bestond die dag uit Robert Ebbers, Frans Kuiperij, Edwin Kampshof en ondergetekende. Helaas verloren Robert, Frans en Edwin hun enkel partij. Er zat ontzettend veel strijd in, maar helaas wisten zij die strijd niet om te buigen tot een overwinning. Ik kreeg vervolgens de opmerking, "jij moet het dan maar doen". Makkelijk gezegd, dit seizoen had ik nog geen overwinning in het enkelspel op mijn naam kunnen zetten.
De eerste slagen, waren de z.g. aftast slagen, kijken naar de zwakke en sterke punten van de tegenstander. Ik had door dat hij op z'n backhand veel problemen had. Tevens had hij ook problemen met de korte service ( deze tip had ik overigens ook door gekregen van mede teamlid Frits meesters). Zijn sterke punten, waren de smash en zijn beweeglijkheid. Een combinatie hiervan ( smash/beweeglijkheid) was tevens ook een zwak punt. Hij bleef na zijn smash staan.
Dit allemaal in een paar slagen te hebben bekeken, ben ik mijn partij/spelletje gaan spelen. Dit alles resulteerde in een overwinning in twee sets. Helaas ging het in de dubbels niet erg lekker, alleen de combinatie Robert Ebbers en Frans Kuiperij behaalden in hun dubbel een mooie overwinning. Uiteindelijke uitslag was een 6-2 verlies in Wijhe. Helaas, volgende keer een beter resultaat.

Een overzicht van de gehele partij, klik dan hier


maandag 25 november 2013

Video's en foto's gemaakt tijdens het WK Parabadminton 2013, Dortmund ( Duitsland)


Hier de link naar de gemaakte video's

Hier de link naar het betreffende fotoalbum


Goed resultaat Toernooi VAS-IJsselstreek

Afgelopen zondag, 24 november, werd door de VAS-IJsselstreek icm met GBC Poona het Aangepast Badminton toernooi georganiseerd. In de sporthal "De Pol" werd gestreden in de categorie├źn staand- en rolstoelbadminton ( enkel en de heren/damesdubbel).
Ik behaalde in zowel het herenenkel als het mannendubbel de eerste plaats. Dit was het laatste toernooi van het jaar. Het eerst volgende zal begin februari 2014 gespeeld worden.
Langs deze weg wil ik de organisatie en de vrijwilligers van het toernooi bedanken voor de prima organisatie en de strakke planning zonder al te veel uitloop. Bedankt en tot volgende jaar!

Hier nog de link naar alle uitslagen van die dag.