zaterdag 9 november 2013

Vrijdag 08 november 2013 (2e wedstrijddag)


Vandaag stond voor mij 1 enkelspel (2e ronde) op het programma. Ik speelde tegen HSU Jen-Ho ( Chinese Taipei). Deze speelde erg leep en was ook behoorlijk slagvast. Ik kreeg in de 1e set niet echt grip op zijn spel, dit resulteerde dan ook in de uitslag van 21-5. De 2e set probeerde ik nog meer aanvallender te spelen en dit zie je dan ook terug in de uitslag 21-13.
Ook dit was voor mij een bijzonder moment om tegen iemand te spelen uit het verre Chinese Taipei.

Ook de eerste wedstrijd in het mannendubbel gespeeld, dit samen met mijn Belgische collega sporter, Bob Biesmans. Onze eerste wedstrijd speelden wij tegen het eerste geplaatste koppel uit Vietnam
( Thang en Trung). Ik kende deze spelers nog van een eerder toernooi en zijn met recht als eerst geplaatst. Zij spelen bijzonder geraffinneerd en erg doeltreffend. Het lijkt alsof het hen geen moeite kost om te doen wat zijn willen. Hun techniek is van een bijzondere kwaliteit. Al zou ik nog 100 jaar oefenen, het zal er bij mij niet meer van komen.
Kortom dit alles blijkt dan ook wel uit de uitslag, wij verloren in 2 sets ( 21-5 en 21-7).

Onze tweede en laatste dubbelwedstrijd van de dag stond gepland tegen een koppel uit India ( Kalaimani/Vikram Kumar).
In deze wedstrijd ging het over en weer. In de 1e set leek het erop dat wij de ste naar ons toe konden trekken, maar op de crusiale momenten lieten wij het toch liggen. Daarbij speelden zij ook scherp en slagvast. In deze 1e set werd het dan ook 21-17 voor het Indische koppel. Vol goede moed begonnen wij aan de 2e set. Nadat wij in deze set een moment achter kwamen te staan, trokken wij de stand toch weer naar een 13-12 voorsprong. Helaas ging het vanaf dat moment niet helemaal lekker meer. Op een 1 of andere manier kwamen wij niet lekker meer in het spel. De 2e set verloren wij dan ook met 21-12.  

Helaas is hiermee het WK teneinde gekomen. Het was een goed en leerzaam toernooi geweest. In het enkelspel verder dan ik had verwacht, in het dubbelspel wel meer verwacht maar gestuit door door de behoorlijke Aziatische tegenstand. Behoorlijk wat meegemaakt en ook weer tot andere inzichten gekomen die ik zeker ga meenemen de komende tijd. Ik verlaat het WK met opgeheven hoofd en heb gestreden voor wat ik waard was.
Voor morgen, zaterdag 09 november 2013, staat in ieder geval nog een dubbelpartij van Jordy Brouwer op het programma, deze zal ik nog zeker met veel belangstelling gaan bekijken + de vele partijen die vervolgens op het programma staan.
Wordt vervolgd.

donderdag 7 november 2013

Aanvulling op het vorige bericht van donderdag 7 november 2013


Ik kreeg te horen dat men van plan is om morgen tijdens mijn wedstrijden TV opnames te maken. Het e.a. wordt opgepakt door de Duitse TV. Ik kreeg te horen dat zij met name zijn geïnteresseerd naar mijn verrichtingen met de "Blade". Ik ben benieuwd hoe dit allemaal weer gaat aflopen.
Overigens hangen wij nog steeds in de sporthal. Jordy Brouwer moet nog 1 wedstrijd spelen
Wordt vervolgd.

Donderdag 7 november 2013 ( 1e dag wedstrijden)


Vandaag begonnen met de daadwerkelijke wedstrijden. Wedstrijdschema stond pas laat op de digitale toernooi kalender. Hierdoor zag ik pas vanmorgen tegen wie ik het zou moeten opnemen.
Mijn eerste wedstrijd stond gepland tegen Manoj Sarkar uit India. Een geplaatste speler ( wat overigens niet altijd wat zegt). Overigens ben ik hem al eens op een toernooi tegengekomen. Dus ik wist wat ik kon verwachten. Ik probeerde in deze wedstrijd mijn eigen spel te spelen en probeerde links en rechts een beetje te vertragen, in de hoop hem een beetje uit z'n spel te halen. Dit was overigens ijdele hoop. Het is technisch een zeer begaafde speler en wat nog bijkomt, hij was bijzonder snel op de baan. M.a.w. ik had mijn een doel gesteld om in ieder geval de 10 punten halen en dat is wel gelukt, 1e set 10 punten de 2e set behaalde ik 12 punten. Goed gespeeld, maar helaas geen potten kunnen breken.
De tweede wedstrijd moest ik spelen tegen Max Altenkamp uit Duitsland. Als ik iets zou willen op dit toernooi, zou ik deze wedstrijd moeten winnen. Alleen de geschiedenis leerde mij, dat ik eigenlijk altijd problemen had met deze speler. Ik had nog nooit van hem gewonnen, dus ik moest er vol voor gaan.
Ik had de raad meegekregen om rustig te beginnen, niet gelijk volle bak te spelen. Eerst maar eens kijken of de shuttle binnen de lijnen gehouden kon worden. Eigenlijk lukte mij dat moment alles. Alles wat ik bedacht, kwam ook zo uit. Zo won ik de 1e set met 21-4! Ook in de 2e set had ik weinig problemen met deze Duitser. ik merkte dat ik op sommige iets verslapte en kreeg gelijk een aantal punten om de oren. Totale uitslag in de 2e set was dan ook 21-11. Dit gaf wel een lekker gevoel, deze overwinning. Ook omdat ik mij voor het eerste keer was dat ik in een enkel de volgende ronde heb behaald. Het is nog onbekend tegen wie ik hier moet spelen.
Wordt vervolgd.
Hier is de link waarbij de uitslagen zichtbaar worden.

Hier is de link naar het volledige toernooioverzicht

Overigens gaat het met Jordy Brouwer ook goed. Tot op heden wist hij al zijn singles te winnen.
Ook dit wordt vervolgd.

woensdag 6 november 2013

Dinsdag 5 november 2013 en woensdag 6 november 2013


Gisteren te horen dat vanaf 14.00 uur getraind kon worden. Dit hebben we dus ook gedaan. De eerste meters op de vloer in de hal weer weten af te leggen.
Ook waren de tijdstippen bekend waarop de mensen geclassificeerd konden worden. De sporters van het Nederlandse team stonden gepland om 20.30 uur.
Al met al een spannende periode voor degene die het betreffen. Gelukkig was ikzelf al internationaal geclassificeerd. Maar om degene moreel te ondersteunen waren wij met z`n allen aanwezig bij de classificaties.
Het viel mij vanmorgen op dat enkele russen al aan de halver liters bier zaten. Ik moet er niet aan denken, wat een "top"sporters! Vond het op zich niet erg om te zien. Het zijn n.l. mijn potentiele tegenstanders!

Ik pak ook maar even de woensdag erbij. Gisteren en vandaag zijn de classificaties geweest. Deze ronde is en hel geworden voor 4 spelers van het Nederlandse team. Ilse van de Burgwal, Timo en Inge Bakker en Willy Weijers zijn niet door de keuringen heen gekomen. Voor een helder verslag verwijs ik jullie naar de site van " Badmintonline", hier wordt een helder verslag gedaan van hetgeen allemaal is gebeurd en de achtergronden daarvan.

Kortom, we zijn het er met z'n allen over eens dat dit een bizar kampioenschap is, waarbij wij het behoorlijk zwaar te verduren hebben gehad.
Maar desondanks moest er door ons ( Eddy Boerman en Jordy Brouwer) toch wel weer getraind worden. Ik heb in ieder geval goed kunnen trainen met Bos Biesmans, mijn Belgische dubbelpartner. Dit bied hoop voor de komende dagen.

Op het moment van dit schrijven zijn de schema's nog niet bekend. Wordt vervolgd.

maandag 4 november 2013

Maandag 4 november 2013 ( reisdag)

Hier een kort bericht omtrent het wel en wee tijdens de World Championship parabadminton 2013. Goed aangekomen in Dortmund en hebben ons intrek genomen in het IBIS hotel.
Eigenlijk nog niet zo heel veel te vertellen, maar het begin is er. Wordt vervolgd.

zondag 3 november 2013

Reminder BWF Para-Badminton World Championships 2013

Nog even en dan is het zover. Ik reis morgen af naar Duitsland om vervolgens deel te nemen aan het BWF Para-Badminton World Championships 2013.

Onderin staat de link naar dit WK.
Deze link is ook te gebruiken om de spelers gedurende het genoemde toernooi te volgen.
Wedstrijdschema staat nog niet vermeld. Deze wordt vermoedelijk pas laat op de woensdag ( 06 november 2013 ) bekend gemaakt.


Hier het adres van de sporthal waar het WK wordt gespeeld:

Venue:Helmut-Koernig-Halle
Address:
Strobelallee 40
44139 Dortmund
German


Klik hier voor de link naar de BWF Para-Badminton World Championships 2013