dinsdag 15 oktober 2013

Eddy Boerman vs Bartlomiej Mróz en Singel finals paragames

Klik op onderstaande link om een gedeelte van mijn finalepartij te zien tegen Bartlomiej Mróz uit Polen.
Ik heb na aanleiding van dit filmpje nog wel wat verbeterpunten, maar dit moet goed komen in de komende weken.

Klik hier voor het Youtube filmpje


Met dank aan de maker van de video, jamiedpw

maandag 14 oktober 2013

Toernooi VAS de IJsselstreek/PoonaNa afwezigheid van een jaar kunnen wij eindelijk weer eens een toernooi organiseren in het altijd gezellige en mooi stukje Achterhoek. Dit toernooi wordt georganiseerd door de VAS-IJsselstreek met volledige medewerking van GBC Poona uit Gaanderen. Nadat het WK Aangepast Badminton dan inmiddels weer achter de rug is, is dit weer het eerste toernooi waarbij de verwachting is dat ook alle WK spelers hun opwachting gaan maken. Zo zal Ilse van de Burgwal, Inge Bakker, Timo Bakker, Jordy Brouwer von Gonzenbach maar ook de eigen VAS-spelers Willy Weijers en Eddy Boerman, hun opwachting gaan maken.
Op zondag 24 november zal in diverse categorieën de wedstrijden worden gespeeld. Het zal een waar spektakel worden waarbij de nodige verrassingen worden verwacht. Om toch niets te missen van deze sportprestaties kom dan toch vooral naar de sporthal in Gaanderen. 

Hier de link naar de site van toernooi.nl. De inschrijving is inmiddels al gestart. Inschrijving zal op 15 november 2013 sluiten. Zeg het voort, zeg het voort!!

Verslag Paragames 2013

Op zondag 13 oktober 2013 zijn Paragames gespeeld.
De Paragames zijn in de gehele gemeente Breda gespeeld op diverse sportlocaties. Het badminton werd gespeeld in het Racketcentrum Breda Terheijdenseweg 500.
Dit toernooi heb ik samen met mij Belgische partner Bob Biesmans gebruikt in de voorbereiding op de komende Wereld Kampioenschappen Aangepast Badminton in Dortmund.
Ik heb mij ingeschreven voor drie onderdelen ( enkel, mannendubbel en de mixdubbel), hierover later meer.

Ik heb in mijn enkel gespeeld tegen Carmen van Kester, Bob Biesmans en Guus Maassen. Een behoorlijke sterke poule. In de voorronde en de halve finale alle partijen kunnen winnen. In de finale stond ik tegenover Bartłomiej Mróz. Deze Poolse speler had ook dit toernooi uitgekozen in zijn voorbereiding op het WK. Ik zag al dat deze speler bijzonder soepel over de baan bewoog. Normaal gesproken zou ik deze speler nooit in een internationaal toernooi tegenkomen, dit gezien zijn classificatie (SU5). Op het afgelopen EK van 2012 behaalde hij in zijn klasse de zilveren medaille. Kortom een speler waartegen ik hard aan de bak moest. Ik had niet de verwachting dat ik van hem zou gaan winnen, maar ik wilde wel mijn huid zo duur mogelijk verkopen. Mijn trainingen met de spelers uitkomende in o.a. 4e t/m 1e divisie wierp in deze wedstrijd duidelijk zijn vruchten af. Ik behaalde in de 1e set 7 punten, terwijl ik in de 2e set een 12-tal punten kon bemachtigen. Al met al een goede testcase in aanloop naar het WK. Ben in ieder geval op de goede weg en hoop dit niveau in ieder te kunnen vasthouden.

In het mannendubbel speelde ik met mijn Belgische partner, Bob Biesmans. Dit toernooi gebruikten wij ter voorbereiding op het WK Aangepast Badminton in Dortmund. De wedstrijden liepen allemaal voorspoedig. Uiteraard waren er van beide kanten wel de nodige aandachtspunten, maar deze zijn zeker niet onoverkomelijk. M.a.w. ook hier hebben wij als koppel goede stappen gemaakt.
Wat nog wel even te vermelden is de finale partij tegen de eerder genoemde Bartłomiej Mróz. Om een partij tegen hem en zijn partner, Patrick Vrouwenvelder, te spelen was toch een behoorlijke uitdaging. Deze finale hebben niet gewonnen, maar ook in deze partij hebben we het gevoel dat wij, als koppel, op de goede weg zijn.

Berichtgeving van DKC, klik hier op de link.

Als laatste speelde ik ook samen met Carmen van Kester het mixdubbel.In deze mixdubbel trokken wij in alle wedstrijden aan het langste eind en wisten beslag te leggen op de eerste plaats.

Het was een bijzondere lange dag, inclusief reizen, was ik ongeveer 15 uur onderweg + in totaal 11 gespeelde wedstrijden met behoorlijke uitschieters in heftigheid van de gespeelde partijen.

Om alle uitslagen e.d. nog eens te bekijken, klik dan op deze link voor het volledige overzicht.
 
Even terugkomend op mijn opmerking in het begin van mijn verslag. Overigens dit is niet ten nadele van de plaatsvervangend toernooileider van de dag zelf. Deze man had de leiding toegeschoven gekregen, zonder er van het begin betrokken bij te zijn geweest.
Dit toernooi zou in eerste instantie 2 dagen duren, maar door de toernooileiding ( Albert Valentijn) werd besloten om alles in 1 dag te proppen. Het is bijzonder vervelend voor sporters die zich voor 3 onderdelen hadden ingeschreven en hadden gerekend op 2 dagen. Nu werd er in 1 dag teveel van hun lichaam gevergd. Verder ligt het ook niet in de aard van de sporter om zich uit een onderdeel terug te trekken. Je doet dan voor het gevoel jouw collega te kort. Sporters met een beperking hebben meer dan de "gewone" spelers, meer hersteltijd nodig. Nu hebben de meeste sporters zich niet op een normale verantwoorde wijze kunnen herstellen van hun inspanningen. Het zou medisch niet eens verantwoord kunnen zijn om op 1 dag dergelijke inspanningen te leveren.  Het is maar goed dat er geen ongelukken zijn gebeurd, want ik zag dat er toch een aantal sporters op hun tandvlees speelden. En dat kan toch niet gezond zijn.
Toch is de toernooileiding van diverse kanten gewaarschuwd dat wanneer het toernooi van 2 dagen naar 1 dag gereduceerd zou worden, welke gevaren eraan kleefden. Maar er was kennelijk niets gedaan met de steekhoudende argumenten.
Kennelijk worden er kostte wat het kost bepaalde zaken erdoorheen gedrukt zonder zich te bekommeren om de fysieke en mogelijke geestelijke welzijn van de sporters. Ik denk dat dit ten koste gaat van de motivatie van dergelijke sporters om nog eens naar een toernooi te gaan waarbij het op voorhand niet duidelijk is of het 1 of 2 dagen zijn, dan wel de hoeveelheid van onderdelen die dan gespeeld moeten gaan worden.
Ik hoop middels dit schrijven de organisatoren van dergelijke toernooien zich eens achter de oren gaan krabben omtrent de inpack van dergelijke inspanningen en hun mogelijke hersteltijd.