zaterdag 12 oktober 2013

Voorbereidingen voor de Paragames van 13 oktober 2013

Vandaag in Amersfoort een interessante baantraining gehad. Gedurende een uur of twee kunnen werken aan mijn slagvastheid en vaste patronen. Een goede opsteker richting de Paragames die ik morgen ( zondag 13 oktober 2013) in Breda ga spelen.Nadat ik dit had ondergaan, ging ik op weg naar het Topsportcentrum in Almere. Deze week wordt hier de Yonex Dutch Open gespeeld. Ik heb mooie partijen gezien. Tevens heb ik de afscheidswedstrijd van Dicky Palyama mogen bekijken. Hij speelde deze partij tegen een andere badmintonicoon, Peter Gade. Leuke partij met veel humor. En Dicky kreeg zijn afscheid die hij verdiende.Vandaag waren er vele ingredi├źnten aanwezig die mij helpen om op de komende Wereldkampioenschappen Aangepast Badminton, het maximale er uit te halen.
Wordt vervolgd.

dinsdag 8 oktober 2013

Presentatie op basisschool "Bargeweide" Eefde

De Kinderboekenweek heeft jaarlijks een ander thema. In 2013 is het thema Sport en Spel met als motto: Klaar voor de start! Sporten brengt overwinningen, nederlagen, hoogte- en dieptepunten. Sporten is spannend, leerzaam en het vormt ons deels tot wie we zijn. Dit levert stof tot mooie verhalen, die zelfs de minder frequente lezer zullen boeien.

Ik werd door Geke Jonkbloed, leerkracht van de basisschool "Bargeweide" uit Eefde, benaderd om in die week eens iets vertellen over mijn weg richting het Wereld Kampioenschap Aangepast Badminton.
Ik wilde hier wel wat over kwijt. Ik heb vandaag, dinsdag 8 oktober 2013, in groep 8 van de eerder genoemde school mijn verhaal verteld. Ik vond het een bijzonder plezierige ervaring. Kinderen waren bijzonder geïnteresseerd in het verhaal en bleven tot het eind toe aandachtig luisteren. Zij stelden ook af en toe bijzonder scherpe vragen.
Ik heb verder met de klas en de leerkracht ( Geke Jonkbloed) de afspraak gemaakt dat ik een keer hun gymles ga verzorgen. En uiteraard zal dan de kennismaking met het badminton het doel van de les zijn.

Hier de link naar de video presentatie die de kinderen hebben gezien.

zondag 6 oktober 2013

Ook de Ulftse BC verleent medewerking aan mijn WK voorbereiding

De Ulftse Badminton club verleent haar medewerking aan mijn voorbereidingen richting het Wereldkampioenschap Aangepast Badminton. Ik heb de hoofdtrainer, Fred Besselink, gevraagd of er mogelijkheden waren om mij gedurende een aantal weken wedstrijdscherp te krijgen.
Ik kreeg het aanbod gekregen om op de vrijdagavond te trainen met de spelers van voornamelijk de selectie van de Ulftse BC.  Ook hier is bijzonder veel kwaliteit om mij in de komende weken wedstrijdscherp te krijgen.
Op dit moment zijn de spelers te vinden in o.a. de 2e en 3e divisie. M.a.w. ik heb hier veel leermomenten te verwerken gekregen.
Op vrijdag 4 oktober, heb ik mijn eerste trainingsmoment in Ulft gehad. Ik moet zeggen, de spelers en speelsters hebben mij behoorlijk het vuur aan de schenen gelegd. Ik kwam moe maar met een voldaan gevoel de baan af. Ik heb echt het idee dat ik hier wat mee ga opschieten.


Ik ben daarom deze vereniging en in het bijzonder, Fred Besselink, maar ook de spelers/speelsters van de Ulftse BC, dankbaar dat ik hier de kans krijg om mij gedurende een aantal weken te verbeteren.