zaterdag 28 september 2013

Mijn 1e competitiewedstrijd in de "valide" mannencompetitie.

Zoals de meeste lezers van deze site wel inmiddels zullen weten, speel ik buiten het Aangepaste Badminton circuit, ook de in de reguliere "valide" competitie. Vorig jaar speelde ik voor het eerst in de z.g. mannencompetitie. Voor het eerst werd ik hier, samen met de overige mannen, kampioen in onze klasse. Dus voor dit jaar werden wij, op papier, ingedeeld in een zwaardere afdeling.
Het team (GBC Poona H1)van dit jaar bestaat uit, Frits Meesters, Robert Ebbers, Edwin Kampshof, Frans Kuiperij en ondergetekende.

Gisteren, vrijdag 27 september 2013, stond een wedstrijd gepland tegen SVS Badminton uit Schalkhaar. Op papier was dit team de zwakste en stond stijf onderaan ( 2 verloren partijen). Ik had mijn medespelers al van tevoren gewaarschuwd, onderschat nooit je tegenstander!
De wedstrijden zelf. Ik speelde 1e heer en verloor mijn enkelpartij. Het is toch lastig als je het hele veld over wordt gejaagd. M.a.w. ik heb gedurende deze partij mijn tactiek moeten aanpassen en kwam toch weer redelijk dichtbij. Ik heb weliswaar in 2 sets verloren, maar ik ben niet de baan afgeslagen. Dus ondanks mijn verlies, toch met een goed gevoel de baan afgestapt.
Mijn eerste dubbel verloor ik helaas. Reden van deze verliespartij was de slechte communicatie met mijn dubbelpartner. Hij snapte niet wat mijn bedoeling was in het veld ( wel over gesproken, maar het kwam er niet uit). Ik snapte niet wat hij aan het doen was, m.a.w. wij verloren kansloos deze partij.
Mijn 2e mannendubbel was van een heel andere orde. Ik speelde met een partner die de partij wel aanvoelde en wij begrepen van elkaar wat er gedaan moest worden.
Kortom deze partij wonnen wij met grote overmacht.
Het totale team resultaat was dat wij uiteindelijk met 5-3 hebben gewonnen en ons kunnen handhaven in de middenmoot.

Hier de link van badmintonnederland om het e.a. nog eens te bekijken.

zondag 22 september 2013

1e toernooi Rolstoel- en Aangepast Badminton van het seizoen.

In het mooie Limburg werd op zaterdag 21 september 2013 het eerste toernooi Rolstoel- en Aangepast Badminton van het seizoen gehouden. In de sporthal "t Vroendel", Gronsveld werden de diverse partijen in de verschillende disciplines afgewerkt.
Voor mij was het een bijzondere dag. Dit toernooi stond in het teken van de voorbereidingen richting het WK Aangepast Badminton. Ik zou hier voor het eerst met mijn internationale dubbel partner, Bob Biesmans, in wedstrijd verband met elkaar gaan spelen. Dus ik was benieuwd hoe het e.a. zou gaan uitpakken. Uiteraard hadden wij in trainingsverband al wel met elkaar gespeeld, maar het is toch anders wanneer het om het eggie gaat.
In onze eerste partij was het vooral zoeken, door meer met elkaar te communiceren ging het spel gedurende het toernooi, duidelijk vooruit.
Kortom, over de gehele linie zit er een behoorlijke progressie in. Dit toernooi biedt een behoorlijke hoop voor de toekomst. Het was voor ons beiden een leerzaam en opbouwend toernooi geweest.

De resultaten:
- In de finale heb ik helaas verloren van mijn dubbelpartner Bob Biesmans (herenenkel).
- In de mannendubbel hebben wij overtuigend kunnen winnen, dit na een klein obstakel in onze laatste partij. Hier kwam Bob erachter dat hij op zijn trainingen nog even op de korte service moet trainen. Hier werden teveel punten verloren. Maar overall, voor ons beiden een leerzame samenwerking!

Hier de link van Badminton Nederland met mijn resultaten!

Ons volgende gezamenlijke toernooi, dit ter voorbereiding op het WK, zal in het weekend zijn van 12 en 13 oktober op de Paragames Breda.