vrijdag 12 juli 2013

Interview RTL5 (noodoproep)

RTL5 zoekt mensen “die ooit een heftige, dreigende situatie hebben meegemaakt” en daarvoor alarmnummer 112 hebben gebeld. Alles voor het nieuwe programma Noodoproep.

Heb jij bijvoorbeeld ooit een overval of inbraak meegemaakt terwijl je gewoon thuis was? Opgesloten gezeten tijdens een brand? Onverwachte agressie, huiselijk geweld of beangstigende vandalisme op straat meegemaakt? Of in een andere ernstige situatie gezeten waarbij jij zelf of iemand in je omgeving acuut hulp nodig had van de politie, ambulance of brandweer?, luidt de oproep.

Een aantal dagen geleden ben ik benaderd door de redactie van RTL5 om aan het bovenstaande programma mee te werken.
Vandaag, vrijdag 12 juli 2013, ben ik te gast geweest op het mediapark in Hilversum. Ik heb in een opname studio van RTL5 een interview afgegeven omtrent mijn ervaringen van bijna 13 jaar geleden.
Naar verwachting wordt dit nieuwe programma in het najaar van 2013 op RTL5, uitgezonden.

Het was weer een mooie ervaring om hiervan deel uit te maken. Doel van mijn verhaal is om weer eens duidelijk te maken dat menselijke hulp kort na een ongeval van levensbelang is. Ook heb ik met dit interview duidelijk gemaakt dat achterom kijken niet zoveel zin heeft, maar dat het belangrijk is om je vast te bijten in nieuwe doelen en daar vol voor te gaan.
Ben erg benieuwd naar de uitzending, informatie daarover volgt.