zaterdag 22 juni 2013

Nederlands/Belgische thriller tijdens het laatste toernooi van het seizoen!!

Vandaag, in Rijen, werd door BC Bever het laatste toernooi in het Aangepaste toernooien circuit georganiseerd. Strijd werd geleverd in de Sportcomplex Margriethal in Rijen. In het herendubbel behaalde ik met mijn dubbelpartner, Guus Maassen, weer een gouden plak.
In het herenenkel ging het daarentegen wel iets heftiger aan toe. Ik was in mijn poule ingedeeld met een aantal sterke spelers. Ik kon vervolgens zonder kleerscheuren deze poulefase doorlopen. In de halve finale trof ik Guus Maassen. De eerste game won ik vrij gemakkelijk. In de 2e game ondervond ik behoorlijk fel tegenstand van Guus. Uiteindelijk wist ik ook hier de winst naar mij toe te trekken.
In de finale stond ik wederom tegen de Belgische kampioen, Bob Biesmans. Ik had in de vorige toernooien al 3x van hem verloren. Ik vond dat het nu weer eens tijd was dat ik met de eer zou gaan  strijken. Ik heb hier wel drie games voor nodig gehad. Het ging gelijk op. Wij gingen beide voor de winst en waren bezig elkaar behoorlijk te slopen. De aanwijzingen en tips van gisteren en de aanwijzingen van Annie van Daal, hebben mij uiteindelijk geholpen deze spannende wedstrijd, waarbij van beide kanten tot het uiterste werd gegaan, winnend af te sluiten.
Al met al een mooie afsluiting van het seizoen.
Gedurende het zomer seizoen is het de bedoeling dat ik fit blijf, zodat de start van het nieuwe seizoen geen probleem zal zijn.
Allemaal een fijne vakantie toegewenst en blijf vooral gezond en sportief bezig!!

Hier de link met alle uitslagen van het toernooi.


vrijdag 21 juni 2013

Voorbereiding toernooi BC Bever in Rijen

Vandaag, vrijdag 21 juni, mocht ik een training ondergaan van de gerenommeerde badminton trainer/coach Fred Besselink. Fred is trainer van de Ulftse Badmintonclub.
In het ruime uur dat ik de training kreeg, werd ik gewezen op een aantal technische aspecten in mijn spel die niet feilloos waren. Ik wist het wel, uiteraard heb ik dit wel van meer kanten gehoord, maar Fred wist mij hier weer een andere kijk op te geven. En nu willen de lezers van deze weblog zeker weten wat de pijnpunten zijn. Ik zou zeggen, kom daar maar eens achter op het moment dat ik tegenover je sta.
Ik ben er in ieder geval weer wijzer van geworden en ga er zeker wat mee doen. Op uitnodiging van Fred mag ik de volgende week weer komen meetrainen. Fred, bedankt voor de uitnodiging, uiteraard ga ik op je aanbod in!
Ook Tessa Reuling en Jacco Vromen bedankt voor jullie medewerking!!

Ik hoop in ieder geval in Rijen weer een goed resultaat neer te zetten.zondag 16 juni 2013

Een sterke start in het nieuwe seizoen!!

Zoals we allemaal hebben gemerkt, kunnen we constateren dat het badminton seizoen zo goed als teneinde is. Om in het nieuwe seizoen weer op en top aan de start te verschijnen, kijk dan eens op de site van Carltonsports. Aanschouw de nieuwe collectie rackets en kleding met de bijbehorende accessoires. Aan het materieel kan het dan niet meer liggen. Succes met de voorbereidingen seizoen 2013-2014!!.

Klik hier voor de site van Carltonsports