zaterdag 1 juni 2013

Een rondje joggen zonder onderweg hoeven te stoppen!!


Omdat het badminton seizoen (qua trainingen) bijna ten einde is, is het toch wel noodzakelijk in vorm te blijven voor de komende toernooien ( 2 juni UBC, Ulft en 22 juni 2013 toernooi in Rijen). Tevens heb ik de training van vandaag bewust gebruikt om eens te kijken hoe het mijn knie is gesteld. De afgelopen dagen merkte ik dat de knie minder gevoelig was geworden. Dit met dank aan o.a. de sportarts van Papendal, fysiotherapeut van Otto Bock en de acupuncturist ter Horst
Ik heb vervolgens weer mijn rondje van ongeveer 1 km gelopen. Het was vandaag de eerste keer dat ik deze ronde, zonder te stoppen, kon volbrengen. Klik hier voor het overzicht.
Tevens heb ik wat kracht en snelheid oefeningen gedaan in de achtertuin. Ik kan tot op heden niet zeggen dat ik ontevreden ben over het resultaat. Knie heeft zich goed gehouden en de passen van voor- naar achteren gaan steeds meer op de automatische piloot. Kortom, een goed gevoel voor vandaag.zondag 26 mei 2013

Toernooi Aangepast Badminton Sliedrecht 2013

Vandaag organiseerde de badminton vereniging Shuttle-up uit Sliedrecht haar 12e toernooi. Ondanks mijn knieblessure behaalde ik in het heren enkelspel de 2e plek. In de finale moest ik spelen tegen onze vriend Bob Biesmans. Strijd ging gelijk op. Ik durfde niet voluit te spelen omdat ik bang was dat ik mijn knie de vernieling in zou helpen. Maar ondanks dit, verloor ik marginaal in 2 sets.
In het herendubbel ging het daarentegen wel beter. Ook hier speelde ik met de rem erop, maar uiteindelijk wisten wij beslag te leggen op de 1e plaats.
Deze blessure is niet schokkend, maar wel vervelend. Het betreft hier de ge├»rriteerde aanhechtingen van mijn pezen aan knie en onderbeen.

Reeds onder behandeling van een sportarts van Papendal en een acupuncturist.