dinsdag 23 april 2013

Training gehad in het kader van de sportweek 2013

Hengelose Badminton Club (HBC) organiseerde in het kader van de nationale sportweek een clinic met de toekomstige eerste divisie spelers Jan van Esch en Sara Houweling. Zij spelen bij de Arnhemse badmintonclub BECA2000
Zij gaven middels een kort demonstratie een aantal trainingsmogelijkheden. Zij gaven mogelijkheden om bepaalde zaken in het voorveld te trainen. Ook mogelijkheden in het achterveld werden aangegeven. Tevens werd er tot slot een partij gespeeld tegen deze spelers. Een leerzame avond, waarbij ik tot de conclusie kwam, dat het mijn snelheid zeker niet slecht gesteld was.maandag 22 april 2013

Vinden zij mij te sterk binnen het Aangepast Badminton?

Door de auteur, John Silvertand, werd in het artikel van de nieuwste "Clear" nummer 198 een mooi en aansprekend verhaal geschreven over het gespeelde NK Aangepast Badminton in Beek (LB).
Hij vroeg zich af of ik nog wel moest deelnemen aan het Aangepast Badminton. Hij zag kennelijk meer mogelijkheden binnen het reguliere veteranenkampioenschap.
Dit alles geeft maar weer eens aan dat er geen grenzen zijn om te badmintonnen met een beperking. Indien mogelijk kun je op alle fronten actief zijn. Zowel Aangepast als binnen de reguliere kampioenschappen.
Kennelijk heeft deze auteur mijn weblog niet gelezen, anders had hij wel gelezen dat ik 2 dagen ervoor kampioen ben geworden tijdens het "reguliere" Nederlandse Politiekampioenschap 2013.

Klik hier voor het volledige artikel.

Diverse persberichten n.a.v. het behalen van het Nederlands kampioenschap!!

Op de site van Badminton Nederland staat het volgende vermeld:
Klik hier voor het volledige bericht.

Op de site van badminton nieuws staat het volgende vermeld:
Klik hier voor het volledige bericht.

Op de site van Badmintonline staat het volgende vermeld:
Klik hier voor het volledige bericht

Op de site van Piet Ridder staat het volgende vermeld:
Klik hier voor het volledige bericht

zondag 21 april 2013

Einde van een succesvol toernooi weekeinde, 4x goud en 1x brons!!

Vandaag de laatste wedstrijden op het NK gespeeld. Dit NK Aangepast Badminton werd dit keer in Beek (LB) gespeeld.
Om een lang verhaal kort te houden.
Ik heb op dit toernooi 3 gouden plakken weten te bemachtigen. In het herendubbel, samen met Guus Maassen, was het behoorlijk spannend.
De eerste set verloren wij en moesten het dus in de 2e set laten zien of wij het spelletje nog niet waren verleerd. In deze 2e set stonden wij op een gegeven moment met 20-17 achter, en eigenlijk waren wij voor de eind overwinning kansloos. Maar op een 1 of andere manier hadden wij nog een tweede leven, wij wonnen deze 2e set met 21-23. In de 3e en beslissende set, wonnen wij oom deze set en stelden wij ons kampioenschap veilig. Ik wil langs deze weg onze tegenstanders, Leon Frissen en Rowan van de Krogt, bedanken voor deze tegenstand!!


Mijn oogst is dit weekend:
- op de vrijdag een 1e plaats behaald op het Nederlands Politiekampioenschap 2013, categorie 4 herenenkel en tevens een 3e plaats behaald in het mannendubbel categorie 3.
- op de zondag 3x een 1e plaats behaald in de categorie├źn herenenkel, mannendubbel en het gemengd dubbel en dit in het Aangepast Badminton. Foto tijdens het NK Politie 2013Kortom, ik kan tevreden zijn op de oogst. Over hoe het e.a. is gelopen, daar komen wij nog wel een keer op terug.