zaterdag 13 april 2013

Davelaar Sport Open 2013

Vandaag, zaterdag 13 april 2013, meegedaan aan de Davelaar Sport Open 2013. Dit toernooi werd georganiseerd door de Badminton Duo Vereniging Veenendaal.
Ik had mij voor het enkelspel in de categorie HE8 ingeschreven. Ook dit toernooi wilde ik gebruiken om z.g. vlieguren te ontwikkelen t.b.v. mijn "Blade".
Mijn eerste wedstrijd moest ik spelen tegen Bart van Zwetselaar ( normaal gesproken komt hij uit in de 2e klasse herencompetitie regio Centrum). Een eerste wedstrijd spelen is nooit mijn sterkste kant geweest en zeker niet op dat tijdstip ( 09.00 uur). De eerste set kon ik aardig meekomen, maar in de 2e set liep ik toch teveel averij op om een rol van betekenis te kunnen spelen. Ik was in ieder geval aardig warm gespeeld. Alleen had dit warm spelen niet zoveel zin, mijn 2e partij was pas gepland om 12.30 uur.
In deze 2e partij moest ik spelen tegen Mark Duijf ( normaal gesproken uitkomend in de 4e klasse regio Centrum).
De 1e set wist ik met 21-19 te winnen. Ik zag dat Mark allerlei aanwijzingen kreeg. In de 2e set liep ik al vrij snel tegen een behoorlijke achterstand aan, maar ik wist mij toch op een meer technische en tactische manier terug te vechten, maar uiteindelijk verloor ik de 2e set met 21-19. Dus op naar de 3e set. Ik wist nu hoe ik Mark onder druk kon houden en heb dit vervolgens in de 3e set ook veelvuldig gebruikt. Mark had hier uiteindelijk geen antwoord op en begon vervolgens ook een beetje tegen zichzelf te spelen.
De 3e set wist ik zonder al te veel problemen naar mij toe te trekken. Helaas ging van onze poule er maar 1 door.
Ik kan in ieder geval terug kijken op een geslaagd toernooi waarbij ik mijn "Blade" weer optimaal heb  kunnen gebruiken. Ik had voor mijzelf een technische dingen die in de wedstrijd wilde uitproberen. Deze zijn volledig uitgekomen en dit geeft mij hoop voor de toekomst om zo het spel i.c.m. de "Blade" nog beter te verfijnen.

Klik hier voor het volledige wedstrijd verloop van het toernooi.zondag 7 april 2013

Weer een historisch moment met de "Blade"!!

Vandaag, zondag 7 april 2013, heb ik voor de eerste keer weer een stuk op de openbare weg kunnen joggen. Het was voor mij zeker een 12,5 jaar geleden dat ik mijn rondje op deze manier heb kunnen lopen.
Uiteraard ben ik vandaag rustig begonnen. Mijn hele lijf moet weer wennen om op deze manier weer geprikkeld te worden. Ik hoop dat ik de afstand langzamerhand weer kan opbouwen. Het geeft een fantastische gevoel om in de buitenlucht op deze wijze aan je conditie en beheersing van het lichaam te werken.

Maar nadat ik deze relatieve korte afstand had gelopen, was ik knetter kapot. Ook was ik in het begin van de rit niet scherp. Ik ging naar een kleine 200 meter strak tegen het asfalt. Ik was later dus wel scherp en hield ik meer rekening met de oneffenheden van het wegdek.