zaterdag 30 maart 2013

HIJMOS Teamtoernooi bij BC Invictus


Badmintonclub Invictus organiseerde vrijdagavond 29 maart haar jaarlijkse invitatie HIJMOS- Teamtoernooi in Sporthal De Duikelaar, Zuidplaslaan 550 in Waddinxveen.
Leden van Invictus konden samen met clubleden, familie en vrienden een team samenstellen. Dit konden competitie spelers zijn, maar ook mensen die nog niet eerder of heel weinig ervaring hebben met badminton.
Toernooileider Patricia Hijdra-van Daal had er weer een spectaculair toernooi van gemaakt. Er werden alleen maar dubbels gespeeld.
Op uitnodiging ging ik naar Waddinxveen. Ik werd aan een team gekoppeld waarbij een drietal spelers geen of weinig ervaring hadden met badminton. Het team bestond uit totaal 6 spelers. Het ging vandaag niet om de prestatie. Het ging deze avond om het plezier en de gezelligheid. En dat was zeker gelukt. Tevens gaf mij dit toernooi de mogelijkheid om weer vlieguren met de "Blade" te kunnen maken. Gedurende dit toernooi gaven wij, Ilse van de Burgwal, Inge en Timo Bakker, Leen van de Toorn en ondergetekende olv. Annie van Daal, een demonstratie. Nadat wij deze demo gegeven hadden werden wij gedurende het toernooi regelmatig aangesproken over het feit dat men met bewondering naar deze demo gekeken had en hiervoor werd een diepe buiging gegeven.

Link naar de site van BC Invictus

Link naar de plaatselijke nieuwssite 

Link naar de sponsor van het evenementzondag 24 maart 2013

Mijn eerste officiƫle wedstrijd op de "Blade"

Zaterdag 23 maart 2013 was het zover. Mijn eerste toernooi op de "Blade". Door Redeoss Delft werd weer sinds lange tijd een toernooi Aangepast Badminton georganiseerd. De wedstrijden werden gespeeld in de sporthal "Brasserskade" gelegen aan de Sportring1 in Delft.
Voor mij persoonlijk was het weer een nieuwe ervaring. Het eerste toernooi met de betreffende "Blade" eronder.
De afgelopen weken heb ik mij moeten richten over hoe ik uit de "Blade" het meest rendement kan halen. Er zijn al verschillende scenario's de revu gepasseerd. Maar het valt niet mee om iets te veranderen. Ik zal mijn gehele systeem moeten resetten voordat het e.a. zijn vruchten begint af te werpen. Ik zal mij meer moeten gaan focussen op een manier van spelen/lopen die het normale loop patroon benadert. Alleen op die manier kan ik het maximale rendement uit de "Blade" halen.
Ik vraag daarom aan de mensen die er verstand van hebben over hoe ik het best met een "Blade" over de baan kan bewegen.
Ik heb vandaag daarom ook diverse bruikbare tips van Annie van Daal en Erik Meijs mogen ontvangen. Dit zijn de tips die ik de komende trainingen met o.a. Reek den Heijer ga uitproberen en te vervolmaken.
Het is net of je het badminton weer opnieuw moeten aanleren. Alles is anders door met een "Blade" te spelen. Je bent sneller, timing wordt anders, aanpassen van het looppatroon etc etc. Ik vind het een mooie uitdaging.
Uitslag van het toernooi.
Ik heb zowel het enkelspel als het gemengd dubbel met Carmen van Kester gewonnen.
Klik hier voor de volledige uitslag van het toernooi.