dinsdag 31 december 2013

Speedbadminton naast het reguliere Badminton?, moet kunnen!!

Speedbadminton is de enige racketsport dat overal en altijd gespeeld kan worden.


Bij speedbadminton is heel weinig materiaal nodig om een wedstrijd te spelen. Het speelveld bestaat uit slechts twee vlakken van 5,5 x 5,5m en deze liggen 12,8m uit elkaar. Zonder net!! Deze speelvlakken kunnen natuurlijk overal neergelegd worden: in de hal, in het park, op het strand, op straat. De Speeders -minishuttles- waarmee gespeeld wordt, zijn kleiner en zwaarder waardoor deze sneller gaan, een grotere afstand kunnen overbruggen en waardoor speedbadminton ook heel goed buiten gespeeld kan worden. En met de speciale lichtgevende Speeders kan in het donker verder worden gespeeld.speedbadminton op het strand

Speedbadminton is een aantrekkelijk combinatie van tennis, squash en badminton. Squash-achtige rackets brengen de Speeder razendsnel op koers naar de tegenstander die op tennisafstand de Speeder™ probeert terug te slaan. De Speeder™ is kleiner en zwaarder dan de normale shuttle en kunnen een snelheid behalen tot 290km/u!

Speedbadminton is een erg bewegingsintensief spel. Voor, achter, links, rechts, in de hoek, door het midden, laag over de grond of hoog achterin..probeer de speeder maar terug te slaan.
speedbadminton op de tennisbaanIdealiter wordt Speedbadminton op een tennisveld gespeeld. Echter zonder net zodat nieuwe en afwisselende speelmogelijkheden ontstaan. Maar ook zonder wedstrijdomstandigheden kan het overal gespeeld worden.  Gewoon eenvoudig en snel zonder speelveld of met een easy court op het gras, strand of sneeuw.


Voor meer informatie, kijk dan op de site van de Nederlandse Speed Badminton Federatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten