zaterdag 14 december 2013

Badminton interland Nederland-België van 13 december 2013


In de gloednieuwe sporthal Suytkade in Helmond, volgepakt met zo’n 600 toeschouwers, heeft Nederland een klinkende zege behaald op België tijdens de badmintoninterland. Het werd 5-0 in Helmond. Hier pakten de spelers Eric Pang, Robin Tabeling, Myke Halkema, Jorrit de Ruiter, Soraya de Visch Eijbergen, Iris Tabeling hun overwinningen.In deze geweldige ambiance speelden wij ( Jordy Brouwers, Willy Weijers, Bob Biesmans, Coco Nolet en Eddy Boerman) een demo wedstrijd.
Voor dit geweldige publiek speelden wij eerst op onze manier warm. Wij lieten zien dat ook Aangepast sporters hun mannetje/vrouwtje kunnen staan in het badminton. Coco Nolet speelde tegen de bondscoach Annie van Daal een trainingspartij, waarbij Coco liet zien dat met talent en wilskracht nog heel wat te halen valt.
Vervolgens speelden Willy Weijers en Jordy Brouwer als "rollers" een demowedstrijd tegen elkaar.
Ik speelde tegen Bob Biesmans in de geest van deze interland ook een originele Nederland-België demowedstrijd. Ook ik won deze demo met 14-9.

Dit was een prima zet van Badminton Nederland om te laten zien dat ook de Aangepaste Badmintonners een aardige shuttle kunnen slaan. Misschien een idee om dit eens meer toe passen bij nationale- en internationale wedstrijden waarbij het Nederlands badmintonteam hun wedstrijden spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten