zondag 10 november 2013

Laatste update van de WM Parabadminton 2013 Dortmund


Het WK is voor mij inmiddels voorbij. Ik had maanden hiernaar toe geleefd. Gedurende de voorbereidingen werden de trainingsactiviteiten verhoogd. De puntjes werden op de "I"gezet. Alles werd zo'n beetje opzij gezet om zo goed mogelijk aan dit WK te beginnen. Het was voor mij een eerste keer dat ik op een dergelijk WK aanwezig mocht zijn, dus ik wilde niets aan het toeval overlaten. Ook het thuisfront had het behoorlijk te verduren. Altijd was ik in de avonduren op pad. Sociale contacten werden een stuk minder. Dit alles moest toch maar even gebeuren naast mijn dagelijkse werkzaamheden. Maar ondanks dit alles, had ik het niet willen missen. Ik heb voor mijn gevoel niets aan het toeval overgelaten. Laat ik het zo zeggen, ik heb er alles aan gedaan om zo goed aan dit WK te beginnen.
De start van het WK was dramatisch voor de Nederlandse WK ploeg. Van de 6 sporters werden er maar twee toegelaten tot het toernooi. Alles had te maken met de gewijzigde en strenger gehanteerde classificaties regels.


Over mijn spel gedurende het toernooi kan ik eigenlijk wel tevreden zijn. Vooral in de enkelpartijen kon ik goed weerstand bieden tegen het Aziatische geweld. Ik speelde tegen 1 Europeaan, die ik dan ook compleet van de baan speelde. Alles lukt en klopte ook op dat moment. Tegen de Aziaten lukt dit niet omdat zij qua techniek behoorlijk voorop "lopen". Je ziet gewoon niet wat er gebeurd. Ik heb in het enkel gevochten voor wat ik waard was en ik heb mij niet van de baan laten poetsen. Uiteraard zijn er altijd nog verbeterpunten te noteren, zoals het nog aanvallende proberen te spelen dan dat ik al deed en het nauwkeuriger proberen onder druk te plaatsen.
In het dubbelspel ontbeerde het nog het gevoel van de samenwerking. Van beide kanten werd er nog teveel aan tactische fouten gemaakt. Wij speelden in het dubbel niet tegen de eerste de besten, maar tactisch en technisch gezien had er wel wat meer ingezeten. Dit zijn wel zaken die voor in de toekomst beter bekeken gaan worden.


Het spelen met de "Blade" heeft mij zeker geen windeieren gelegd. Doordat ik soepeler over de baan ben gaan bewegen is dat mijn spel ten goede gekomen. Doordat ik veel beweeglijker was, bleek mijn beweeglijkheid voor de tegenstander een lastige hobbel te zijn. Ik had hierdoor meer tijd en ruimte om mijn eigen spel proberen te spelen.
Ook internationaal gezien had het spelen met de "Blade" veel belangstelling. Ik kreeg van diverse kanten ( o.a. Peru, Hong Kong, Duitsland) vragen over hoe de "Blade" beviel, hoelang ik er al speelde en het kostenplaatje e.d.. Ook werden de gegevens uitgewisseld van de leverancier (Otto Bock).

Mijn verwachtingen vooraf aan een dergelijk toernooi is altijd moeilijk te zeggen. Ik wist dat het niveau van de spelers bijzonder hoog was. Ik had gehoopt dat ik in het enkelspel de eerste ronde door zou komen en ik ben blij dat dit inderdaad is gelukt. In het dubbel was het moeilijker in te schatten, ik speelde voor de eerste keer op een groot toernooi met mijn nieuwe dubbelpartner, Bob Biesmans. Wij hadden niet helemaal geluk met de loting. Ik had gehoopt op iets mindere tegenstanders waardoor wij meer zouden kunnen groeien in het toernooi. Helaas was dat niet gelukt. Maar overall kan ik terug kijken op een goed toernooi waarbij ik in zowel het enkel en het dubbel mooie ervaringen en leermomenten heb opgedaan.
Ik hoop deze ervaringen te gaan gebruiken in de komende internationale toernooien en dan te gaan voor een medaille. 


Helaas voor het Nederlandse team zijn dit jaar geen medailles behaald. Ik wil hierbij wel Badminton Nederland bedanken voor het verlenen van de mogelijkheden om deel te nemen aan dit WK en Annie van Daal voor haar inzet als bondscoach. Zij heeft de afgelopen dagen/maanden toch wel het e.a. voor de kiezen gehad. Nogmaals bedankt!


Ik wil in ieder geval de volgende personen/organisaties/verenigingen/instellingen bedanken die het mij mogelijk hebben gemaakt om dit Wereldkampioenschap te kunnen en mogen spelen:
- Peter Blommaert (Dunlopsports/Carlton)
- Otto Bock Benelux 
- Badmintonplanet.nl
- Marcel Conradi/ Rachel Nieuwkerk ( Orthopedietechniek "de Hoogstraat")
- TopSportlease
- Reek den Heyer ( trainer VAS-IJsselstreek/GBC Poona)
- Fred Besselink ( trainer Ulftste-BC)
- Nathalie Mulders ( trainster BC Smashing Wijchen)
- Speler van het Nederlands Team Aangepast Badminton ( Ilse van de Burgwal, Timo en Inge Bakker, Jordy Brouwer von Gonzenbach en Willy Weijers).
- Sportfysio Meijer, Warnsveld
- Joop Bergman, FIT-sportbalsem
- Jan-Maarten ten Katen ( speler 4e divisie BC Didam)
- Gerben Rossel ( beheerder sportzaal "De Kei")
- Spelers van Badminton Warnsveld
- Spelers en trainers van GBC Poona 
- Kirsten ter Horst ( acupuncturist) 
- Martijn Lans ( Podoloog)
- Het Plein, Zutphen
- Joke, Niels en Twan Boerman
- Verder alle vrienden en bekenden die mij dit op alle mogelijke manieren hebben kunnen waarmaken.


p.s.
Binnenkort volgen de foto's via een speciaal aangemaakt foto_video album.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten