zaterdag 26 oktober 2013

Mijn 2e wedstrijd in de mannencompetitie ( seizoen 2013-2014)

Gisteren, vrijdag 25 oktober 2013, werden wij verwacht in Eibergen. Die dag stond de competitie wedstrijd gepland tegen Yapton H1.
De mannen van Yapton H1 staan op de ranglijst op plek 6 terwijl wij van GBC Poona H1 op plek 4 staan. Yapton heeft een achterstand van 3 punten. M.a.w., alles staat behoorlijk dicht bij elkaar en met een mooie pot in het vooruitzicht begonnen wij met het enkelspel.
Ik stond als 1e heer op het wedstrijd formulier. Gedurende het wedstrijd verloop kon ik niet echt potten breken, maar ik liet mij ook niet zomaar van het veld slaan. Ik merkte aan mij tegenstander dat hij in het verloop niet direct vat op mij kon krijgen. Ik probeerde hiervan te profiteren, dit lukt maar ten dele. Hij probeerde dmv snoei harde smashes mij te passeren, maar helaas voor hem kon ik deze prima pareren en zelfs de aanval kunnen overnemen.
Ik heb weliswaar mijn enkelpartij verloren, maar ik was absoluut niet ontevreden. Dit was voor mij een mooie trainingspot in aanloop naar het komend WK.
Gelukkig wisten mij team genoten wel hun enkel partijen te winnen, hierdoor kwamen wij op een mooie 1-3 voorsprong. Mijn team genoten moesten onder zware wedstrijd omstandigheden hun hoofd koel houden. De mannen van Yapton speelden met heel veel kracht, maar door ervaring wisten zij, van GBC Poona H1 ( Frits Meesters, Robert Ebbers en Frans Kuiperij), toch de winst naar hun toe te trekken.
In mijn 2 dubbels speelde ik met de partners Frans Kuiperij en Frits Meesters goede partijen. Ondanks de verlies partijen, bleven wij redelijk overeind in het woeste smash geweld van de tegenstanders. Wij probeerden zeker niet mee te gaan in hun spel en probeerden te vertragen op de momenten wanneer het mogelijk was. Helaas maakten onze tegenstanders net iets minder fouten dan wij zelf. In de partij met Frits haalden wij zelfs een 3e set eruit, het had wat ons betreft in ons voordeel mogen uitvallen, maar helaas.
Ondanks de 2 verliespartijen in mijn dubbels, kan ik terug kijken op een goede competitieavond. Dit is de tegenstand waarop ik zat te wachten, ook dit in aanloop richting het WK.
De tegenstanders waren over het algemeen net iets beter. Wat ik ook als bijzonder positief heb ervaren, was de communicatie met de medespelers. Wij wisten van elkaar wat wij gingen doen en stonden vervolgens weer op de plaats waar het moest zijn. Helemaal top!

Daarom is de uiteindelijke uitslag van 4-4 niet meer dan terecht. Wij hielden elkaar bijzonder goed in evenwicht. Op naar de volgende match!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten