zaterdag 28 september 2013

Mijn 1e competitiewedstrijd in de "valide" mannencompetitie.

Zoals de meeste lezers van deze site wel inmiddels zullen weten, speel ik buiten het Aangepaste Badminton circuit, ook de in de reguliere "valide" competitie. Vorig jaar speelde ik voor het eerst in de z.g. mannencompetitie. Voor het eerst werd ik hier, samen met de overige mannen, kampioen in onze klasse. Dus voor dit jaar werden wij, op papier, ingedeeld in een zwaardere afdeling.
Het team (GBC Poona H1)van dit jaar bestaat uit, Frits Meesters, Robert Ebbers, Edwin Kampshof, Frans Kuiperij en ondergetekende.

Gisteren, vrijdag 27 september 2013, stond een wedstrijd gepland tegen SVS Badminton uit Schalkhaar. Op papier was dit team de zwakste en stond stijf onderaan ( 2 verloren partijen). Ik had mijn medespelers al van tevoren gewaarschuwd, onderschat nooit je tegenstander!
De wedstrijden zelf. Ik speelde 1e heer en verloor mijn enkelpartij. Het is toch lastig als je het hele veld over wordt gejaagd. M.a.w. ik heb gedurende deze partij mijn tactiek moeten aanpassen en kwam toch weer redelijk dichtbij. Ik heb weliswaar in 2 sets verloren, maar ik ben niet de baan afgeslagen. Dus ondanks mijn verlies, toch met een goed gevoel de baan afgestapt.
Mijn eerste dubbel verloor ik helaas. Reden van deze verliespartij was de slechte communicatie met mijn dubbelpartner. Hij snapte niet wat mijn bedoeling was in het veld ( wel over gesproken, maar het kwam er niet uit). Ik snapte niet wat hij aan het doen was, m.a.w. wij verloren kansloos deze partij.
Mijn 2e mannendubbel was van een heel andere orde. Ik speelde met een partner die de partij wel aanvoelde en wij begrepen van elkaar wat er gedaan moest worden.
Kortom deze partij wonnen wij met grote overmacht.
Het totale team resultaat was dat wij uiteindelijk met 5-3 hebben gewonnen en ons kunnen handhaven in de middenmoot.

Hier de link van badmintonnederland om het e.a. nog eens te bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten