zaterdag 23 februari 2013

KAMPIOEN SEIZOEN 2012/2013 HERENTEAM 1 GBC POONA

Vandaag was de dag dat het allemaal moest gaan gebeuren. Dit was de laatste wedstrijd van het seizoen in de herencompetitie. In het seizoen 2012-2013 was weer sinds lange tijd een herenteam van de GBC Poona uit Gaanderen vertegenwoordigd.
Vanaf dag 1 bestond het herenteam uit:
- Edwin Rouwenhorst
- Robert Ebbers
- Frits Meesters
- Eddy Boerman

Deze 4 werden af en toe aangevuld met een aantal fantastische invallers, waarvoor onze hartelijke dank!
Vanaf het begin van het seizoen hadden wij een doelstelling, n.l. "niet als laatste in deze competitie willen eindigen".
Gedurende het seizoen merkten wij dat wij meer en meer op elkaar ingespeeld raakten. Halverwege het seizoen stelden wij onze doelstelling bij, n.l. "handhaving in de middenmoot, dat zou mooi zijn!".
Ook de laatste wedstrijden in het seizoen hield het succes niet op. Uiteraard hadden wij onze mindere wedstrijden, maar sprokkelden toch voldoende punten bij elkaar om mee te kunnen doen aan het kampioenschap.
Hier in de laatste wedstrijd moest het dan toch maar gebeuren, n.l. "het kampioenschap proberen veilig te stellen".
De laatste wedstrijd, zaterdag 23 februari 2013, speelden wij tegen de nummer 2 in de competitie, Didam heren 1. Dit jonge team, gemiddelde leeftijd van 19 jaar, zij waren er zeer op gebrand om ons het kampioenschap te beletten. Maar hier hadden wij, de sluwe vossen ( gemiddelde leeftijd van 45 jaar), op gerekend. Wij hadden het zo bedacht dat met de tactische opstelling in het enkelspel, minimaal drie punten behaald moesten worden. Wij hadden aan een gelijkspel, 4-4 voldoende en kon ons het kampioenschap eigenlijk  niet meer ontgaan.
Deze tactische move lukte en wij hadden dus in het enkelspel al 3 punten behaald. M.a.w., in het dubbelspel hadden wij aan 1 gewonnen partij voldoende. Het lukte in de 2e partij van het herendubbel om het 4e punt te behalen en het kampioenschap werd hierdoor veilig gesteld.
Uiteindelijk lukte het nog in de resterende 2 partijen, nog een winst partij te behalen, zodat de uiteindelijke stand 5-3 in ons voordeel werd behaald. Op deze manier werd het kampioenschap extra glans gegeven.

Nadat de partijen waren afgelopen, werden wij vervolgens bedolven onder de felicitaties, presentjes en bloemen. Het is ook niet niks, sinds lange tijd weer meedoen aan de herencompetitie en gelijk kampioen worden.
Ook namens de teamleden en de invallers die ons hebben geholpen kampioen te worden wil ik een ieder van de vereniging bedanken voor de steun voor- tijdens en na het kampioenschap.

Voor mij als schrijver van deze weblog is het helemaal een bijzonder iets. Voor de eerste keer in het valide badminton kampioen geworden, tevens als trainer van de Hengelose BC het eerste team weer terug brengen naar de 3e klasse en als trainer van de jeugdteams Doesburg en de Hengelose BC in hun klasse kampioen zien worden.
Al met al, kan voor mij het seizoen 2012-2013 niet meer stuk.

Nu op naar de regionale kampioenschappen. Wordt vervolgd.Geen opmerkingen:

Een reactie posten