zondag 6 januari 2013

Wintertoernooi BC DropShot Den Haag

Afgelopen zaterdag heeft BC Dropshot uit Den Haag weer een wintertoernooi georganiseerd. Dit toernooi werd gespeeld in het sportcentrum Mariahoeve.
Ik had mij aangemeld voor het herenenkel en de mannendubbel. Doel van mij was om gedurende dit toernooi eens te kijken waar ik op dit moment sta.
Dit toernooi werd gespeeld met het z.g. Zwitsers laddersysteem:
"Het Zwitsers Ladder Systeem is een wiskundige formule waarmee met behulp van de computer op basis van de stand in de poule de volgende wedstrijd wordt bepaald. Meestal speelt zo de nummer 1 tegen nummer 2, nummer 3 tegen nummer 4, enz. Als iemand al tegen die betreffende persoon heeft gespeeld, wordt de volgende beste keuze geselecteerd als wedstrijd. Als b.v. nummer 1 al tegen nummer 2 heeft gespeeld, zal nummer 1 tegen nummer 3 spelen, en nummer 2 tegen nummer 4. De ronde daarop volgend is er een nieuwe stand en geldt hetzelfde concept.
Het voordeel van dit systeem is, dat de spelers in het verloop van het toernooi steeds meer tegen personen van vergelijkbaar niveau spelen, omdat die in de stand ongeveer op dezelfde hoogte staan op de ranglijst. Dat betekent dus spannende wedstrijden voor iedereen! Een groot voordeel is dat dit systeem geen afvallers kent; iedereen speelt evenveel wedstrijden! Na drie speelrondes komt er al een betrouwbare ranglijst uit, ook al speel je niet tegen iedereen uit de poule."
Ik heb in het enkel drie partijen gespeeld waarbij ik de eerste wedstrijd heb verloren en de volgende twee gelijk heb gespeeld.
In het dubbel ging het niet zo bijzonder. Van de drie gespeelde partijen verloren wij er twee en 1 gelijk hebben kunnen spelen.
Het e.a. ( setstanden e.d.) is nog te bekijken via de volgende link ( uitslagen wintertoernooi).
Het was al met al wel een leerzaam toernooi, waarbij ik mij in ieder geval niet hoef te schamen voor de uiteindelijke uitslag. Ook van de diverse spelers hebben wij weer de nodige complimenten mogen ontvangen over hoe wij ons over de baan bewogen gedurende de diverse rally's.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten