vrijdag 25 januari 2013

Badminton vs. Tennis


Tennis  vs.  Badminton

Statistieken  liegen  niet!

De snelheid en uithouding vereist voor badminton is veel groter dan voor welke andere racketsport dan ook. In 1985 versloeg Boris Becker (Tennis) tijdens All England Kampioenschappen Kevin Curren met 6-3, 6-7, 7-6, 6- 4. In datzelfde jaar tijdens de Wereld Kampioenschappen in Calgary (Canada) won Han Jian uit China van Morten Frost uit Denemarken met 14-18, 15-10, 15-8. Hieronder volgen de statistische gegevens van de vergelijking van deze 2 matchen:


Tennis
Badminton
Speelduur
3u  18min
1u  16min
Effectieve  speeltijd
18min
37min
Wedstrijd  intensiteit  (*)
9%
48%
Rally's
299
146
Slagen
1004
1972
Slagen  per  rally
3,4
13,5
Afgelegde  afstand
3,6  km
6,4  km


Merk op dat een badminton speler veel minder lang op een badmintonveld staat maar twee maal zo veel loopt en bijna dubbel zoveel slagen slaat.

(*)  De  actuele  tijd  de  bal/shuttle  in  het  spel  was,  gedeeld  door  de  tijdsduur  van  de  wedstrijd.

Snelheden

Badminton               260,6  km/u

Squash                      241,3  km/u

Tennis                      228,4  km/u

Tafeltennis               178,5  km/u


SNELHEIDSMETINGEN SHUTTLE 
Nieuw recordmeting

::: Nieuwe snelheidsmetingen shuttles
Malaysiier Tan Boon Heong is werelds beste smasher, geworden met een snelheid van 421 km/u, hiermee heeft hij het record gebroken van de Japanner Naoko Kawamae. 


Tijdens de WK landen teams in Beijing in China hadden nieuwe snelheidsmetingen plaatsgevonden. Duidelijk is dat badminton, met afstand, nog altijd de snelste racketsport ter wereld is. 
De Internationale Badminton Federatie organiseerde voor het eerst bij een groot evenement een snelheidsmeting. De metingen werden met zeer gevoelige sensoren verricht op het ‘tv court’ tijdens de wedstrijden. Het bleek een ‘hit’ in China. 


De grootste snelheid met een smash bereikte de Chinese dubbelspeler Fu Haifeng. De shuttle bereikte bij zijn smash een snelheid van maar liefst 332 km/uur. Kenneth Jonassen uit Denemarken heeft het record op zijn naam staan voor een ‘singelaar’. Hij sloeg zijn smash met 298 km/uur. 
\

Ook de vrouwen laten de shuttle met buitengewone snelheden van het racket vertrekken. Huang Sui sloeg een smash met een snelheid van 257 km/uur. Die snelheid ligt dicht in de buurt van de hardste tennisservice bij de mannen (Andy Roddick met 246 km/uur). 
De apparatuur is in staat om snelheden tot ongeveer 350 km/uur te registreren. De spelers benaderen dus de grenzen van de apparatuur. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten