vrijdag 30 november 2012

Ik ben er klaar mee !! EXIT CZ!!

Zoals een aantal van jullie wel zullen weten, ben ik al bijna 2 jaar aan het strijden om mijn computer gestuurde knie, een C-leg, te vervangen. CZ zorgverzekering geeft tot op de dag van vandaag geen toesteming om deze computergestuurde knie te vervangen. Zij willen wel een identieke knie verstrekken, maar een knie die meer mogelijkheden bied, weigeren zij pertinent. Kennelijk weigeren zij om vooruitstrevend te denken en mee te denken met hun klanten.
Op allerlei gronden hebben zij geprobeerd het e.a. te vertragen. Elke keer wanneer wij hier weer een antwoord op hadden geformuleerd, met ook allerlei wetenschappelijke onderbouwingen, gaven zij (CZ) aan hier niet aan te willen mee werken. Uiteindelijk heb ik de geschillencommissie zorgverzekering in Zeist ingeschakeld.
In eerste instantie heeft de geschillencommissie geprobeerd te bemiddelen. Maar ook hier gaf CZ aan dat zij op geen enkele wijze wensten mee te werken. Zij gaven zelfs aan, dat wat wij ook gingen aanvoeren, zij nooit tot goedkeuring van een dergelijke voorziening zouden overgaan.
Nu, op dit moment ligt het gehele beroep bij de geschillencommissie Zorgverzekering. CZ heeft tot ergens eind december 2012 de tijd om op het e.a. te reageren.
Daarna volgt een hoorzitting waarbij de betrokken partijen worden gehoord. Hierna zal het nog een week of 6 duren voordat de Geschillencommissie een bindende uitspraak heeft gedaan.

M.a.w., het zal nog tot eind januari 2013 duren voordat het e.a. duidelijk is geworden.
Ik ga hierop niet zitten wachten, dit wil zeggen, ik laat het beroep gewoon doorlopen. Ik stap wel per 1 januari 2013 over naar een andere zorgverzekering. Deze zorgverzekeraar is wel in staat om mee te denken en te gaan met de moderne technologie.
Bij deze zorgverzekeraar zal ik begin januari 2013 een verzoek indienen omtrent verstrekking van een Genium looppprothese. Zoals het er nu uitziet zal de aanvraag geen problemen opleveren, omdat deze maatschappij wel op de hoogte is van de vele voordelen van een dergelijke voorziening.

Ik zeg niet dat CZ een slechte zorgverzekeraar is, maar in mijn specifieke geval willen zij niet toegeven aan de nieuwe technologische ontwikkelingen van dergelijke hulpmiddelen. Mogelijk is dit een tekortkoming in hun ontwikkeling. Overigens is mij ten gehore gekomen dat nog een aantal mensen voor een dergelijke probleem staan bij CZ. CZ wil kennelijk beslissen over het leven en heeft geen oog voor een menswaardig en maatschappelijk bestaan van een persoon die nog zoveel wil in zijn leven.

donderdag 29 november 2012

Kerstshow en Winterwink​elen(oud)W​arnsveld

Omdat het Weeblad "Contact" verzuimd heeft om een advertentie te plaatsen, bij deze een uitnodiging om de Kersthow en het Winterwinkelen in (oud) Warnsveld te bezoeken. Dit vindt plaats op vrijdag 30 november 2012 van 14.00 uur tot 21.00 uur. 


zondag 25 november 2012

Redelijk druk badminton weekend achter de rug!

Ik zal maar niet zeggen dat ik de dagen ervoor mij ook heb beziggehouden met badminton. Het geven van trainingen en het mogen ontvangen van training. Ik had daarom maar besloten om op vrijdag maar even niets te doen aan het spelletje. Ook rusten is een vorm van training, nietwaar?

Op zaterdag 24 november 2012 speelden wij onze thuiswedstrijd tegen het herenteam van Thuve. Ons team was dit keer helemaal compleet met Frits Meesters, Robert Ebbers, Edwin Rouwenhorst en ondergetekende.
Wij waren erop gebrand om te winnen van dit Thuve. Bij winst op Thuve konden wij een plaatsje stijgen op de ranglijst. Helaas verloor ik mijn enkelspel. Ik kwam niet echt in de wedstrijd, de reden is dat ik mij voor de enkelpartij niet optimaal heb geprepareerd.
Daarintegen gingen de beide dubbels bijzonder goed. De eerste dubbel met Frits Meesters ging bijzonder goed. Vanaf het begin wisten wij de nodige druk bij de tegenpartij te leggen. Zij kwamen hierdoor niet echt in hun spel. Deze partij wisten wij overtuigend in 2 sets te winnen. Mijn tweede herendubbel met Edwin Rouwenhorst liep in eerste instantie niet zo. Bij een stand van 11-18 gaf ik aan Edwin te kennen dat er maar een 3e set moest komen. Antwoord van Edwin was: "nooit geen 3 set!". Uiteindelijk wisten wij deze set met 24-22 te winnen.
Het uiteindelijke resultaat was een klinkende 7-1 overwinning en de stijging naar de 3e plaats op de ranglijst. Klik hier voor het overzicht.

Nadat deze competitiewedstrijd was afgelopen, ben ik direct weer in de auto gestapt om vervolgens naar Spijkenisse te rijden.

De BCRS uit Spijkenisse organiseerde in het kader van de opening van hun nieuwe sporthal, allerlei badminton activiteiten.
Ook werd gevraagd om een demonstratie van het Aangepast Badminton.
Door Annie van Daal, bondscoach Aangepast Badminton, werd de demo aan elkaar gepraat. Zij informeerde de vele toeschouwers op welke wijze de aangepast spelers hun spelletje op het veld kunnen uitvoeren.  De spelers die het moesten ondergaan waren, Ilse van de Burgwal, Timo en Inge Bakker en ondergetekende.
Nadat de demo was afgelopen, werden enkele valide spelers van de BCRS verzocht om plaats te nemen in 1 van de aanwezige rolstoelen. Ondanks dat deze spelers toch een aardig partijtje kunnen slaan, viel het hen bijzonder tegen om in de rolstoel hetzelfde te doen.
Al met al was het weer een bijzonder geslaagde demo, waarbij wij de toeschouwers meerdere malen verbaasd lieten kijken over hoe wij over de baan snelden om dan toch de shuttle te kunnen slaan.

Tot slot.
Als afsluiting van het badminton weekend, ben ik afgelopen zondag ochtend weer afgreisd naar het revalidatiecentrum de Hoogstraat in Utrecht alwaar weer een trainings ochtend met het selectieteam Aangepast Badminton op het programma stond.
Nadat wij weer ruim twee uur op de baan hadden gestaan, was dit een mooie afsluiting van het weekend en gingen  moe maar voldaan weer huiswaarts.