zaterdag 10 november 2012

Regio Senioren Kampioenschappen ( Regio Oost)

De strijd om de prestigieuze regiotitels is losgebarsten. In de zeven verschillende regio's strijden in totaal meer dan duizend spelers mee om de prijzen.
Ik ben zelf in Lochem wezen kijken. In de sporthal "De Beemd" werd voor de Regio Oost om de diverse prijzen gestreden.
Ik heb hiervan enkele foto's en video opnamen gemaakt.


Uitslagen + de winnaars Regio Oost, klik hier

Hier de link naar het betreffende fotoalbum

Stichting Badminton Promotie Oost

De Regiotrainingen binnen Regio Oost vallen met ingang van het seizoen 2006-2007 onder de nieuw opgerichte stichting Badminton Promotie Oost (BPO), voorheen werden de trainingen direct georganiseerd onder de vlag van de Badminton Nederland door het toenmalige Districtsbestuur. De stichting BPO zal dus de organisatie van de Regiotrainingen in handen hebben en doet dit in nauwe samenwerking met het Regioteam. De trainingen zijn bedoeld om jeugdig talent extra trainingsfaciliteiten te bieden in de regio.

De Regiotrainingen vinden op dit moment plaatst in Borne, Doetinchem en Hasselt.

Op alle locaties wordt getraind in meerdere groepen, die zijn ingedeeld naar niveau maar belangrijker nog: de toekomstverwachting die de trainers hebben. Elke locatie beschikt over een hoofdtrainer en enkele assistenten

De opzet van de trainingen is als volgt: er wordt getraind in drie sessies van 9 of 10 trainingen. Voor elke sessie zullen de spelers maar ook alle verenigingen in de regio Oost bericht krijgen over de volgende sessie die wordt georganiseerd. In overleg met trainers wordt dan besloten of de desbetreffende speler wordt toegelaten. Indien er meer spelers zouden willen deelnemen dan er plaats is, kunnen spelers op een wachtlijst worden geplaatst. Per locatie zit er namelijk een maximum aan het aantal spelers dat geplaatst kan worden om zo kwalitatief goede trainingen te kunnen blijven aanbieden.
Van de spelers wordt verwacht dat ze gemotiveerd en gedreven zijn om te trainen. Je hoeft niet al een super-talent te zijn om te mogen deelnemen, maar er wordt wel vanuit gegaan dat nieuwe spelers basisslagen beheersen. Tevens moet elke speler minimaal 3 toernooien (exclusief eindtoernooi) van het RCJT-circuit spelen in een seizoen.

Website van de Stichting Badminton Promotie Oostzondag 4 november 2012

Voortgang herencompetitie GBC Poona

Gisteren, zaterdag 3 november 2012 heb ik weer eens een competitie wedstrijd kunnen spelen met het herenteam van GBC Poona.
Dit keer was het strijd met de team leden van LBC72 uit Lichtenvoorde. Dit team staat aan kop in deze herencompetite, terwijl wij de middenmoot beheersen.
Vandaag hadden wij bedacht dat ik als eerste heer zou starten. Ik ging de strijd aan met de eerste heer van LBC72. Om een lang verhaal kort te maken. Ik heb de wedstrijd verloren, maar ik heb deze heer het bijzonder moeilijk gemaakt. De uitslagen waren 21-18 en 21-17 in zijn voordeel. Ondanks mijn verliespartij heb ik voor mijn gevoel een lekkere wedstrijd kunnen spelen.
Helaas in het verdere spel heb ik twee keer mijn herendubbel verloren, ook ondanks het goede spel.
In zijn totaliteit verloren wij met 5-3 van LBC72 uit Lichtenvoorde. Later op de middag hoorden wij dat de teamleden van LBC72 op een grotere uitslag hadden gehoopt, dit om hun koppositie meer te verstevigen.
Voor 18 november staat de volgende zware pot op het programma. Er zal gespeeld moeten tegen de nummer 2, n.l. Didam H2.
Wordt vervolgd.