zaterdag 15 september 2012

1e Aangepast Toernooi van het seizoen!!

Vandaag, zaterdag 15 september 2012 organiseerde MGS Maastricht het eerste Aangepast Badminton Toernooi van het seizoen in Gronsveld.
In het herenenkel trof ik in de halve finale trof ik de sterke Belgische speler Bob Biesmans, Bob wist mij goed onder druk te houden. Uiteindelijk wist hij in 2 sets de partij te winnen. Ik wist vervolgens in de strijd om de 3e en 4e plaats, de bronzen plak te behalen. Helaas, meer zat er niet in.
In het herendubbel ging het samen met samen met Guus Maassen wel beter. Hier wisten wij in de finale het sterke Belgische koppel te verslaan in 2 sets, een gouden plak dus!
Al met al een gezellig en goed georganiseerd toernooi in het zuiden des lands.


Op het moment dat ik schrijf, heb ik mijn tas al weer gepakt voor de eerste competitie wedstrijd. Op zondag spelen wij deze wedstrijd in Duiven in de herencompetitie.

vrijdag 14 september 2012

1e prijs van het seizoen is binnen!!!

Vandaag zijn in Amsterdam de Nederlandse Politie kampioenschappen badminton gespeeld. Ik heb mij ingeschreven voor zowel het herendubbel als het herenenkel (categorie D.). In het herendubbel speel ik ook hier samen met Guus Maassen.
In het herendubbel kwam wij er niet echt aan te pas. Weliswaar wisten wij door te dringen tot de strijd om de 3e en 4e plaats, maar wisten helaas geen beslag te leggen op de 3e plaats. Vooral in de poule wedstrijden waren er van onze kant te veel fouten. Eigenlijk te graag en te gauw willen scoren was het grootste probleem.
In het enkelspel ging het daarintegen veel beter. In de eerste wedstrijd gaf de speler na enige tijd op, dit zonder een aanwijsbare reden.
In de tweede wedstrijd moest het dan maar gebeuren, en het gebeurde dan ook. Deze speler moest opgeven omdathij niet meer kon volhouden en moest uiteindelijk de strijd staken.

M.a.w.
Ik ben de nieuwe Nederlandse politiekampioen 2012 in de categorie D, herenenkel!!

Uiteraard ben ik bijzonder blij, maar ik had liever gehad dat de partijen gewoon uitgespeeld werden.


woensdag 12 september 2012

Druk weekend badminton!!

Het komend weekend wordt een bijzonder druk sportief weekend.
Vrijdag 14 september 2012 speel ik om het Nederlands Politiekampioenschap badminton in Amsterdam. Ik speel hier het enkelspel en het herendubbel samen met Guus Maassen.
Ik heb gezien dat ik de laatste wedstrijd pas om 18.30 uur moet spelen.
Hier de link naar de toernooiplanner
Op zaterdag 15 september 2012 reis ik af naar Gronsveld. Hier organiseert MGS Maastricht een altijd gezellig maar sterk bezet toernooi. Dit keer zal een aantal buitenlandse spelers deel nemen aan dit toernooi. Deze spelers komen uit Duitsland en Belgie.
Ook hier zal de laatste wedstrijd pas om 17.30 uur worden gespeeld. En wanneer de laatste wedstrijd is gespeeld de daarbij behorende prijsuitreiking, zal het weer een latertje worden wanneer ik weer huiswaarts kan keren.
Hier de link naar de toernooiplanner


Nog maar net bekomen van de afgelopen twee dagen, kan ik op zondag 16 september 2012 voor de 1e competitie wedstrijd met het herenteam aantreden tegen het herenteam van Thuve 1. Ook dit is weer nieuw voor mij, spelen in het herenteam.

Kortom, het is even een druk weekend. Ik hoop dat ik gedurende deze dagen een goed resultaat kan neerzetten.

Wordt vervolgd.