zaterdag 1 september 2012

Live volgen van de Paralympische Spelen 2012

Het valt niet mee om de live wedstrijden van de Paralympische Spelen te volgen. Ik heb hier een link waarbij de NOS een drietal livestreams ter beschikking heeft. Hier staat vermeld welke wedstrijden live te volgen zijn, weliswaar via de PC, maar toch.
Geniet ervan.


Klik hier op de link

1e racket zelf bespannen!!

Vandaag, zaterdag 1 september 2012, heb ik mijn eerste racket bespannen. Ik ben erg kritisch over hoe een racket bespannen moet worden. Denk aan het aantal kilogrammen, welke type snaar e.d.  Mijn vaste racket bespanner, Rob Jeanmaire, wist dit altijd goed om te zetten.
In mijn achterhoofd had ik altijd het idee gehad om dit zelf eens uit te voeren. Vandaag is het er eindelijk eens van gekomen. Ik heb nu zelf een racket, weliswaar een proefracket, zelf bespannen. Ik heb hiervoor een cursus gehad. In een relatieve korte tijd werd ik betrokken in de bijzondere wereld van de bespanners. Tijdens deze cursus werd ik mij ervan bewust dat het bespannen echt een vak op zich is.
Vandaag heb ik thuis met een eigen bespanmachine mijn eerste racket mogen bespannen. Gedurende deze langdurige sessie werd ik mij ervan bewust dat ik een redelijk aantal rackets moet bespannen, voordat ik kan zeggen dat ik voor elke racket de juiste bespan procedure te pakken heb. Ik heb nu wel het idee dat ik voor mijn eigen rackets de meest ideale bespanning kan ontwikkelen. Tevens hoop ik ook dat ik in de toekomst hier ook andere badmintonners mee van dienst kan zijn.
Ook weet ik dat dit de eerste stap is in de bijzondere wereld van de bespanners. Belangrijk is ook het luisteren naar de wensen van de klant. Nu luister ik vooral naar mijzelf. Wat wil ik, wat zijn mijn sterke/zwakke punten als speler en wat zijn de type spelers waartegen ik moet spelen.

donderdag 30 augustus 2012

Paralympische spelen 2012 zijn begonnen!!

Vandaag zijn de Paralympische spelen begonnen.
Hieronder tref je een link met daarbij een filmpje waarbij duidelijk wordt dat elke Paralympische sporter een behoorlijke horde heeft moeten nemen en deze Spelen het uiteindelijke ultieme sportdoel is.

Link naar de "Superhumans"

zondag 26 augustus 2012

Start badminton seizoen 2012/2013

Inmiddels ben ik al weer twee weken aan het trainen dan wel bij de diverse verenigingen de trainingen aan het verzorgen.
Ik heb er weer ontzettend veel zin. Ik hoop het komend jaar weer diverse goede resultaten neer te zetten als speler in zowel in het aangepast als het valide badminton. In het valide badminton spelen wij dit seizoen voor het eerst mee in de heren competitie, ik kom hier uit voor GBC Poona uit Gaanderen.
In het aangepast badminton hoop ik ook weer de diverse toernooien in het circuit weer winnend af te sluiten. Ik hoop mij hierbij blijvend in de kijker te blijven spelen, dit met oog op het komend WK in Frankrijk.

Als trainer verzorg ik nu voor het tweede seizoen de training bij de competitie spelende jeugd van BV Doesburg.
Dit seizoen ga ik proberen om het eerste team van de Hengelose badmintonvereniging weer terug te brengen naar de 3e klasse. Tevens verzorg ik de training van alle teams van deze Hengelose badminton vereniging. Mooie uitdaging en ik heb gemerkt dat zij allen gemotiveerd zijn om net even een stapje harder te lopen.

Als laatste werd ik gevraagd door het bestuur van GBC Poona om de recreantengroep van de GBC Poona op de donderdagavond te trainen. Ik had al reeds eerder gezien dat dit een groep is waarbij de gezelligheid voorop staat, maar zeker iets willen leren. Belangrijk is dat zij allemaal gemotiveerd zijn en ieder op zijn of haar niveau iets willen leren.
Ik heb hierbij erin toegestemd om deze groep iets bij te gaan brengen. Ook deze groep gaat in de recreanten competitie een rol van betekenis spelen.

Ook wil ik mijn sponsoren bedanken die mij voor het komend seizoen willen voorzien van materiaal en technische bijstand.
Sponsoren zijn:
- Badmintonplanet.nl
- Carltonsports.com ( Peter Blommaert)
- Otto Bock

Kortom, ik ben voor het nieuwe er helemaal klaar voor, "Lets's Play The Game, And Never Give Up".