donderdag 14 juni 2012

Badminton seizoen is bijna teneinde!!

Voor mij rest nog 1 toernooi. Dit toernooi wordt in Rijen gespeeld en wel zaterdag 23 juni 2012. Na dit toernooi zit het seizoen er echt op. De week erop zal bij de clubs waar ik speel/train de laatste partijen van het seizoen worden gespeeld en dan is het echt afgelopen tot halverwege augustus.
Ga ik dan stil zitten en dus niets meer doen, echt niet!! Gewoon doorgaan met bewegen. Bewegen is het belangrijkste voor het menselijk lichaam om fit te blijven.
Ik ga dit oplossen door mijn aanmelding bij de "Optisport Health Club Warnsveld".
Ik heb gekozen om met de z.g. "Kinesis" apparatuur aan de gang te gaan.
Gedurende de zomermaanden blijf ik bij dit sportcentrum fit en kan dan zonder al te veel problemen weer aan het nieuwe badminton seizoen 2012/2013 beginnen.
Ik hoop dat velen mijn voorbeeld zullen gaan volgen. Het hoeft niet perse bij een z.g. "Health Club" te zijn, maar blijf vooral actief. Het zal anders behoorlijk tegenvallen bij de start van het nieuwe seizoen met alle gevolgen van dien.

Radio interview bij B-FM radio Zutphen

Afgelopen dinsdag ( 12 juni 2012) werd ik in de studio van B-FM radio ge├»nterviewd door Yvonne Hofman. Er werden mij vragen gesteld over de weg naar de 3e plaats Aangepast Badminton tijdens de afgelopen Europese kampioenschappen in Duitsland.
maandag 11 juni 2012

Berichtgeving Badminton Nederland omtrent EK 2012


Na een spannende donderdag met de classificaties van Ilse vd Burgwal en Inge Bakker moest de knop omgezet worden. 7 maanden van onzekerheid, waarin het niet spelen op de EK tot de grootste mogelijkheid bestond, werd nu het groene licht gegeven tot deelname. Doelstelling was om in ieder geval in de prijzen te gaan vallen.

zondag 10 juni 2012

Foto's en video Aangepast Badminton 2012

Hier de link voor een overzicht van een aantal foto's gemaakt tijdens het EK van het Aangepast Badminton 2012. Deze foto's zijn gemaakt in de Helmut-Kronig-Halle, Dortmund.
Klik hier op de link

3e en laatste update van het EK Aangepast Badminton 2012


Zondag 10 juni 2012
Vandaag werden de resterende halve finales + de finales gespeeld. Nadat alle wedstrijden gespeeld is de volledige medaille voor Nederland als volgt:

SL3 ( herendubbel)
3e plaats Eddy Boerman en Guus Maassen

WH2 ( vrouwenenkel)
1e plaats Ilse van de Burgwal
3e plaats Inge Bakker

WH 2 ( vrouwendubbel)
1e plaats Ilse van de Burgwal en Inge Bakker

WH 2 ( mixdubbel)
1e plaats Ilse van de Burgwal en Jordy Brouwer
3e plaats Inge Bakker en Gobi Ranganathan

Totaal aantal plakken:   3 goudenplakken, 3 bronzenplakken.

Al met al een goed toernooi geweest met een acceptabel aantal medailles. Dit zeker gezien de perikelen rondom de classificaties.
Inge Bakker werd gedurende het toernooi nog geconfronteerd met het feit dat haar sportrolstoel niet aan de nieuwe eisen zou voldoen. Dit toernooi was het nog geen probleem, maar het volgende internationale toernooi zal dit zeker problemen op gaan leveren. Wordt weer vervolgd dus.


Voor het volledige overzicht klik dan hier.

2e dag EK aangepast Badminton 2012 Dortmund


Zaterdag 9 juni 2012
Vandaag zijn de herendubbels gespeeld.
Ik speel samen met Guus Maassen de herendubbel. De wedstrijd speelden wij tegen een Russisch duo. Deze wedstrijd speelden wij bijzonder geconcentreerd met als eind resultaat dat wij deze partij in twee sets naar ons konden toe trekken. De tweede was van een ander kaliber. Wij speelden tegen het duitse koppel Max Altenkamp en Heiko Vuller. Het ging behoorlijk gelijk op, maar verloren helaas de 3e set.
In vervolgens de halve finale speelden wij wederom tegen een Duits koppel, n.l. Tim Haller en Pascal Wolter. Wat wij ook probeerden, hier was geen kruid tegen gewassen. Alles klopte bij hun. De snelheid, loopvermogen, slagen, alles lukte. Wij liepen eigenlijk achter de feiten en waren niet in staat dit koppel echt onder druk te zetten. Uiteindelijk verloren wij deze partij in 2 sets. Ik tip dit koppel als de nieuwe Europese kampioenen van 2012.
Uiteindelijk heeft het herendubbel ons wederom de bronzen plak opgeleverd.

Voor de 3e en laatste dag komt vandaag nog een update.