vrijdag 8 juni 2012

EK update Aangepast badminton 2012

Donderdag 7 juni 2012 stond helemaal in het teken van de classificatie van de diverse spelers, waaronder Ilse van de Burgwal en Inge Bakker.
Wie kan het beter verwoorden dan Ilse zelf, klik hier voor haar verslag van deze bizarre classificatie ronde.


Nu mijn eerste dag van het Europees kampioenschap.
Herenenkel:
Vrijdag 8 juni 2012
1e partij tegen William Smith (eng) in 3 sets verloren.
2e partij tegen Marat Akhmatgireev (Rusland) ook in 3 sets verloren, wel close finish maar geen winst.
Oftewel in de 1e ronde eruit. Zeker in deze laatste partij had ik wat agressiever moeten spelen. Helaas waren de net uit shuttles hier debet aan. Ik ging hierdoor wat behoudender gaan spelen. Dit heeft mij hoogstwaarschijnlijk de overwinning gekost.Guus Maassen gaat in ieder geval door naar de volgende ronde en gaat het daar opnemen tegen de huidige Belgische kampioen.


Voor wat betreft de rollers ( Ilse, Inge en Jordy) gaat het met wisselend succes de goede kant op. Hier zal de volgende keer wat meer aandacht aan worden gegeven.


Verder zag ik dat Martijn van Doremalen ons met een bezoek vereerde. Een prima initiatief!!


Ook werd ik gevraagd door de BWF voor een interview. Tevens zal op komende zaterdag een TV-ploeg van BWF aanwezig om o.a. van mij video opnames te maken. Dit zal t.z.t. op hun site zichtbaar zijn.


De komende zaterdag zal voor mij in het teken staan van de herendubbel. Ik hoop dan een bevredigend resultaat neer te zetten, dit samen met Guus Maassen.


Wordt vervolgd.

woensdag 6 juni 2012

Het gaat nu echt beginnen!

Op het moment dat ik dit zit te typen ben ik in afwachting om mijn laatste trainingspartij voor het EK te gaan spelen. Het komt nu allemaal erg dichtbij en ik heb er bijzonder veel zin aan.
Door de Parabadminton World Federation is inmiddels een link geplaatst waarbij men kan zien welke spelers er zijn aangemeld. Het is nu nog afwachten hoe de classificatie gaat aflopen, maar wanneer dit bekend is wordt de loting verricht en wordt vervolgens het wedstrijd schema zichtbaar.
Klik hier voor de verwijzing naar het toernooi overzicht van de Europese Kampioenschappen 2012, Dortmund, Duitsland.

dinsdag 5 juni 2012

Zwaarste partij uit hun badminton carrière!!

Deelname van Ilse van de Burgwal, Inge Bakker en Timo Bakker aan de Europese kampioenschappen is nog geheel onduidelijk. Eerst zullen zij zich nog moeten classificeren. Na deze classificatie zal het duidelijk zijn of zij nog aan internationale badminton toernooien mogen meedoen.
Ik heb al eerder gerefereerd aan het fenomeen "classificatie". Voor de geïnteresseerden klik dan op de site van de BWF om het e.a. nog eens te bekijken.

Klik hier om het hele verhaal van Ilse van de Burgwal eens te bekijken.

Ik wens alle betrokkenen heel veel sterkte toe en ik hoop dat zij allen "gewoon" hun internationale toernooien kunnen en mogen spelen.

maandag 4 juni 2012

Badminton Nederland over het EK Aangepast Badminton 2012


Van 7 t/m 10 juni worden in Dortmund de Europese Kampioenschappen aangepast badminton gehouden. Er wordt gespeeld in de Helmut-Körnig Hall aan de Strobelallee 32. Donderdag 7 juni is er de classificatie voor degenen die nog niet geclassificeerd zijn en kan er getraind worden.