zaterdag 2 juni 2012

Definitie van RESPECT!!

Volgens de "WIKIPEDIA" is de definitie van respect het volgende:

Respect | betekenis/definitie
"Respect is een gevoel van bewondering, ontzag of eerbied.
Dit kan respect zijn voor mensen al of niet op grond van iemands kwaliteiten of prestaties of ten opzicht van dieren of andere zaken.
Respect betekent oorspronkelijk ‘omzien naar’, en geeft aan dat iemand rekening houdt met een ander persoon etc".

Waarom deze opmerking dan?
Ik zal er weinig woorden aan vuil maken, want wie de schoen past, trekke hem aan. Ik wil alleen het volgende hierover kwijt:
"Wanneer de persoon in kwestie niet aanwezig is bij een groep personen, kan het volgende gebeuren. Over de persoon die zelf niet aanwezig was, wordt volgens de ander persoon die ook in dezelfde ruimte aanwezig was, in zijn/haar ogen respectloos gesproken. Hij/zij was voornemens hier wat van te gaan zeggen, maar werd weerhouden door zijn/haar vrienden. Thuis aangekomen vertelde hij/zij het verhaal aan de persoon die op dat moment niet aanwezig was. De persoon in kwestie lag er zelf niet wakker van, maar anderen hebben zich hier mateloos aan geĆ«rgerd en dan met name aan het feit, dat over de persoon respectloos werd gesproken. Kennelijk heeft de persoon die deze opmerkingen maakte, zelf de slag om het respect verloren!!

Strijdtoneel van het EK Aangepast Badminton 2012

In de Helmut-Kornig-Halle, gelegen aan de Strobelallee 32, 44139 in Dortmund zal het komend weekend ( 8, 9 en 10 juni 2012) het toneel zijn van de Europese kampioenschappen Aangepast Badminton.
Het Nederlands team met Jordy Brouwer, Guus Maassen, Eddy Boerman en Annie van Daal ( Bondscoach) zal hier proberen om weer zo hoog mogelijk te eindigen.
Ook zullen hier de huidige wereldkampioen Ilse van de Burgwal en Inge Bakker, zich hier proberen de classificeren om alsnog deelname aan dit toernooi af te dwingen. Door allerlei wijzigingen in de reglementen staat hun deelname op losse schroeven. Hopen dat alles nog ten goede zal gaan keren.
Het e.a. zal te volgen zijn via mijn weblog en de onderstaande site van de organiserende vereniging.
RBG-Dotrmund 51

Hier staan een tweetal foto's voor een indruk van deze hal.


Het is nu echt afgelopen!!

Afgelopen vrijdag 1 juni 2012 heb ik op uitnodiging de echte laatste wedstrijd bij BC Zuidveen in Eefde gespeeld. Helaas is deze vereniging door een gebrek aan leden ten onder gegaan. Het bestuur had ervoor gezorgd dat zowel leden als oud leden hier op deze avond hun laatste partijen konden spelen. Het was op vrijdag 1 juni 2012 iets voor 24.00 uur, dat wij de deur van de sporthal "De Stuw" achter ons dicht trokken. Met het opheffen van deze vereniging komt een einde aan vele jaren badminton plezier, eerst onder de naam van "Lupa Lelah" en later on de naam "BC Zuidveen".

maandag 28 mei 2012

Niets te maken met badminton, maar wel interessant!!Op 3 december 2010 heb ik een beenamputatie ondergaan. Daags na de operatie ben ik gaan schrijven in een dagboek. Het werd een verslag tot en met mijn complete revalidatie. Bij de tekst heb ik schilderijontwerpen, illustraties en cartoons gemaakt. Ook heb ik foto's van mij toegevoegd. Op basis van de tekst en het beeld van mijn dagboek heb ik een verhaal gemaakt. Het verhaal wordt een boek, “Een nieuw perspectief".

Laatste toernooi Aangepast Badminton van het seizoen


Het laatste toernooi aangepast badminton wordt georganiseerd door Badmintonvereniging De Bever. Het toernooi wordt gespeeld op zaterdag 23 juni in het Sportcomplex Margriet in Rijen.
Inschrijven kan via: http://www.toernooi.nl Er kan ingeschreven worden door de rollers, zitters en staanders.

Het is een open toernooi dus iedereen kan inschrijven. Zowel jeugd als volwassenen.

Bij voldoende aanmeldingen wordt er gespeeld in een A- en een B-poule. Dit betekent dat de meer ervaren spelers in de A-poule hun wedstrijden spelen en de beginners in de B-poule.

Een mooie gelegenheid om eens te proberen deel te nemen aan deze gezellige toernooien.

zondag 27 mei 2012

Laatste centrale training richting het EK

Vandaag met de Nederlandse selectie de laatste centrale training voor de Europese kampioenschappen afgewerkt. De puntjes werden op de "i" gezet. Er werd voort borduurt op hetgeen wat wij een week eerder voor de kiezen hebben gehad. Gedurende de afgelopen week heb ik dit bij de diverse verengingen kunnen beoefenen. En het heeft zijn vruchten wel afgeworpen. Gedurende de training heb ik gemerkt dat ik meer slagvast ben geworden en de shuttle kan plaatsen op een plek waar ik deze ook wil hebben.
Ik heb vandaag prima sparringpartners gehad, waaronder Inge Bakker en Ilse van de Burgwal, dank hiervoor.
Dit waren de wel de momenten waarvoor je het eindelijk doet, n.l. het op scherp gaan staan dan wel brengen voor een belangrijk toernooi.
Helaas sloeg ook weer eens de bespanning eruit. Mijn vaste bespanner, Rob Jeanmaire, geniet op dit moment van een welverdiende vakantie.
Ik heb vervolgens Frits Meesters van FMSPORT, bereid gevonden om deze klus te klaren. Mijn Carlton V1.1 zal bespannen worden met de Carlton Nanopulse 68 en wel op 11kg.
Ik hoop in de toekomst het bespannen zelf te kunnen uitvoeren. Ik heb alleen het materiaal hier niet voor. Een aantal keren in het seizoen moet ik de bespanning wisselen, dus de noodzaak om het zelf te kunnen uitvoeren is zeker wel aanwezig.