dinsdag 22 mei 2012

Clubkampioenschappen GBC Poona ten einde

Gisteren, maandag 21 mei 2012 zijn de laatste wedstrijden gedurende de club kampioenschappen van GBC Poona afgewerkt. De afgelopen 6 weken zijn in de verschillende categorie├źn en op verschillende niveau's behoorlijk strijd geleverd om de begeerde titel van "club kampioen" binnen te halen.  Deze dag heb ik de resterende partijen in het gemengd dubbel en het herendubbel gespeeld. De laatste partijen in het gemengd dubbel heb ik samen met mijn gemengd dubbel partner Daphne Hendriks, allemaal winnend kunnen afsluiten. Helaas hadden wij onze eerste partij, in het begin van de club kampioenschappen, verloren. De uiteindelijke uitslag van deze gemengd dubbel, is een verdienstelijk behaalde  tweede plaats op de clubkampioenschappen 2012. Een goed resultaat temeer omdat wij nog nooit met elkaar hadden gespeeld.
Helaas heb ik het herendubbel geen rol van betekenis kunnen spelen. Vooral de laatste partij van het kampioenschap ging bijzonder goed. Samen met mijn dubbelpartner, Frits Meesters, hebben wij tegen de uiteindelijke club kampioenen behoorlijk weerstand kunnen bieden.


zondag 20 mei 2012

Voorbereidingen op het komend EK in volle gang (update)

Vandaag hebben wij in Utrecht de voorlaatste training in aanloop van het EK gehad. Gedurende deze twee uur werd de nadruk gelegd op o.a. de slagvastheid, dit vooral wanneer de vermoeidheid parten gaat spelen. Ik heb in ieder geval een goed gevoel van deze dag overgehouden.
Dit is voor mij 1 van de trainingen die voor mij van toepassing zijn. Ik hou mij o.a. ook bezig met de z.g. "Core Stability" oefeningen. De meeste van deze oefeningen kan ik gewoon thuis doen, ikzelf heb hier bijzonder veel baat bij. Bij de trainingen wordt veelal de nadruk gelegd op de techniek en tactiek van het spelletje. Ik moet voor mijzelf eraan denken dat de stabiliteit van het lichaam van groot belang is. Uiteindelijk wil ik proberen om zo lang mogelijk fit te blijven en te blijven presteren op een zo hoog mogelijk niveau.