zaterdag 14 april 2012

Bijscholing VBO-trainer

Vandaag heb ik in Nieuwegein een bijscholing gevolgd.
Deze bijscholing stond onder leiding van Nathalie Mulders. Deze dag stond in het teken van "Fysieke voorwaarde training badminton jeugd".
Ik heb vandaag allerlei zaken gehoord omtrent opbouw van trainingen e.d. bij de diverse leeftijdscategorieën van de jeugd. Ook allerlei grond motorische vaardigheden kwamen aan bod. Kortom het was een leerzame dag waarbij de onderdelen bijzonder praktisch werden behandeld. Nu de zaken laten bezinken en mij gaan opmaken voor de dag van morgen. Morgen, zondag 15 april, staat het praktijkexamen voor sportleider Aangepast Badminton op stapel.

vrijdag 13 april 2012

Verslag van de French International 2012 op Badmintoninfo

Op de 1e dag van het 2e Franse Open toernooi aangepast badminton in Rodez hebben de deelnemers Guus Maassen, Eddy Boerman, Jordy Brouwer von Gonzenbach en Willy Slieker hun wedstrijden in de poultjes gespeeld. Bij de staanders werden in de herenenkel Guus en Eddy beiden 2e in hun poule wat betekende dat zij verder gingen in het afvalsysteem en ook Jordy ging door bij de rollers.
Klik hier voor het hele verslag


Verslag van de 3e dag, klik hier

dinsdag 10 april 2012

Afscheid van Rodez en aanvaarding terugreis

Gisteren en vandaag hebben wij als spelers afscheid genomen van de sporters en coaches uit de diverse landen die hebben meegedaan aan de Open French International 2012 Rodez.
Gegevens e.d werden uitgewisseld en nieuwe contacten werden gemaakt. Het was in alle opzichten een geslaagd toernooi.
Op diverse fronten weden de medailles binnen gehaald. Hier heeft ook badminton Nederland melding van gemaakt. Klik hier voor het volledige bericht.
Ook als het mijzelf aangaat, heb ik een aantal leuke en interessante leermomenten gehad. Het geeft mij in ieder geval het gevoeld dat ik op de goede weg ben en dat ik voorlopig nog niet op dit niveau ben uitgespeeld.
Nadat ik mijn trein kaartje op Schiphol had gekocht, werd ik weer met de feiten op de neus gedrukt. Het weer was niet om aan te zien en ik merkte dat bij Amsterdam-Zuid een behoorlijke stremming was. Om een heel lang verhaal kort maken, ik ben vanaf Schiphol richting Almere centrum gedirigeerd, overstappen, daarna door naar Hilversum, overstappen, door naar Amersfoort, overstappen, door Apeldoorn, overstappen, door naar Zutphen als einddoel. Het heeft mij in totaal meer als drie uur reis tijd gekost i.p.v. 1,5 uur.
Zo word je in korte tijd weer met de neus op de feiten gedrukt, " de NS en het WEER!!" 

 

maandag 9 april 2012

3e en laatste wedstrijddag ( 09 april 2012)


3e en laatste wedstrijddag.

Vandaag, 2e paasdag, stond in het teken van de halve finales en finales 

Jordy en Willy hebben na een bekeken wedstrijd de finale weten te bereiken.
In de finale moesten zij het opnemen tegen het Engelse team met daarin Gobi en Martin

Wij, Guus en ik, hebben gespeeld in de halve finale tegen het sterke jonge Duitse team. Wij speelden de 1e set bijzonder geconcentreerd en wonnen deze ook overduidelijk. Waar wij in de 2e set moesten doordrukken, kakten wij behoorlijk in. Wat wij ook probeerden, wij kwamen niet meer in ons spel. Uiteindelijk verloren wij ook de 3 set en dus ook plek in de finale . Balen, maar wel de realiteit. Nu hebben we brons behaald, maar er had wel meer ingezeten.

Finale tussen Jordy/Willy en Gobi/Martin, bij de wheelchair 2, is geëindigd in een overwinning voor het Engelse team, Gobi/Martin. Dit was een mooie partij waar gewoon niet meer dan de 2e plek inzat. Gezien de reputatie van de Engelsen is dit een mooie uitslag. Het geeft wel weer een mooie uitgangspositie voor de toekomst.

Nadat alle partijen waren gespeeld begon rond 16.15 uur de ceremonie met aansluitend de prijsuitreiking.
Voor ons is de oogst van het toernooi, een zilveren en twee bronzen plakken.

Het toernooi is een goede voorbereiding geweest op de komende Europese kampioenschappen met de nodige aandacht en verbeterpunten. Ook van de medespelers uit de diverse landen heb ik diverse positieve reacties gekregen omtrent mijn getoonde spel en sportiviteit.

Ik wil er nog wel even wat aan toe voegen.
Mede door Badminton Nederland en Annie van Daal ( bondscoach) hebben wij ons hier optimaal kunnen voorbereiden en hebben ons nergens zorgen over hoeven te maken. Alles is keurig geregeld en dat mag ook wel eens worden gezegd. De mens en de organisatie achter de spelers worden nog weleens vergeten. Zij komen sneller negatief in het nieuws dan wanneer er een positief geluid te melden is. Het is n.l. makkelijker om iemand of een organisatie neer te sabelen, dan eens schouderklopje te geven.

Op naar het Europees kampioenschap! Ik hoop dat er dan ook wat meer duidelijkheid is omtrent de sporters die nu niet naar dit toernooi konden afreizen. Zij moesten ivm de onduidelijkheid omtrent de classificatie, afwachten of er überhaupt een mogelijkheid geschapen zou worden om een hernieuwde classificatie aan te vragen. Ook dit wordt vervolgd.

Hieronder de foto van de medaille:


zondag 8 april 2012

2e wedstrijddag Rodez (08 april 2012)


2e wedstrijd dag

Vanuit het zonnige Rodez heb ik het volgende te melden.
Wij werden om 10.00 uur weer in de sporthal verwacht. Vanaf dat moment werden de afsluitende poules de laatste enkel spelen afgewerkt, tevens werd een begin een begin te maken met de dubbels.

Wij, Guus en ik, starten om 10.00 uur tegen het sterke herendubbel team uit India. Uitslag:  er werd verloren maar hebben samen wel goed partij kunnen bieden tegen deze Indiërs. In deze wedstrijd klopte het gewoon. Het spel werd bekeken uitgevoerd. Uiteindelijk ging de partij in een spannende 3 setter verloren.
De 2e wedstrijd speelden wij tegen een team uit Frankrijk.
Uitslag: uiteindelijk gewonnen, maar de 1e set was niet echt overtuigend. Kennelijk hebben wij nog moeite om de omschakeling te vinden van een partij waarbij wij volledig kunnen focussen, naar een partij met mindere tegenstanders. Maar ook hier werd de knop omgezet en wisten de 2e set volledig naar ons toe te trekken.
Door dit resultaat staan wij maandag (2e paasdag) in de halve finale tegen een sterk jong Duits team. Wij zullen onze huid zo duur mogelijk verkopen en hopen op een finale plaats, later op de dag.

In het enkelspel ben ik in de kwartfinale uitgeschakeld door een Thai. In een spannende 2 setter met een close Finish heb ik uiteindelijk verloren. Dit was echt jammer, ik heb het spel zo goed mogelijk opgebouwd en dit proberen uit te spelen. Het e.a. was ook wel te merken aan het publiek en de Thai. Helaas, het had niet zo mogen zijn, ik heb wel verloren, maar ik kan wel terugkijken op mijn beste enkelspel tot nu toe.

Verder kan ik melden dat in deze wedstrijd speelden de coach en de scheidsrechter een rol speelden in de puntentelling. Coach van Thailand was het niet eens met de gang van zaken. Uiteindelijk stelde de hoofdreferee een lijnrechter in.
De Thai waar ik tegen speelde, gaf in de volgende wedstrijd op, dit na een stand van 11-3. Kennelijk had ik de Thai toch behoorlijk gesloopt, maar had dit opgeven niet eerder kunnen gebeuren??

Helaas was Willy in zijn enkelspel al in de voorrondes uitgespeeld. Jordy heeft in de halve finale tegen Gobi ( Engeland) gespeeld. Helaas heeft hij deze in een bijzondere spannende 3 setter verloren.
Uitkomsten herendubbel rol.
Het uiteindelijke resultaat is dat Jordy en Willy ook in de halve finale, herendubbel rol, op 2e paasdag mogen starten..

In ieder geval het doel bereikt om ook de 3e dag te kunnen spelen. Wordt vervolgd.