zaterdag 7 april 2012

1e wedstrijd dag Rodez (07 april 2012)


1e wedstrijd dag

Vanuit het regenachtige Rodez heb ik het volgende te melden.
Wij werden om 10.00 uur weer in de sporthal verwacht. Vanaf dat moment werd het toernooi officieel geopend. Na de gebruikelijke toespraken, kon om 12.00 uur het toernooi beginnen.

Mijn eerste wedstrijd had ik gelijk om 12.00 uur. Ik moest spelen tegen een mij onbekende fransman ( Hugo Barras). Gelukkig kon ik tegen hem mijn eigen spelletje spelen, waardoor ik in ieder geval de eerste wedstrijd winnend wist af te sluiten.
Drie uur later had ik een wat minder eenvoudige partij. Ik moest spelen tegen de eerst geplaatste Tim Haller uit Duitsland.
Deze Tim Haller had meer loop vermogen en was technisch ook wat vaardiger met zijn racket. Deze jongeman zou in de reguliere competitie zeker geen slecht figuur slaan.
Ik heb van mijn kant een goede partij gespeeld. Mede door de deskundige coaching van Annie van Daal wist ik het spel tot het einde toe, spannend te houden.
Maar uiteindelijk moest ik in deze Tim Haller mijn meerdere erkennen.

Ondanks dit verlies ga ik wel door naar volgende ronde. De 2e ronde gaat morgen van start. Ook zal op de zondag begonnen worden met o.a. de herendubbels.

Tot op dit moment zijn de navolgende resultaten bekend:
Guus 1 gewonnen, zijn 2e wedstrijd wordt op zondag gespeeld
Willy 1 verloren, 1 gewonnen, 3e wedstrijd wordt vandaag nog gespeeld 
Jordy 1 verloren, zijn 2e wordt vandaag ook nog gespeeld

Morgen, zondag ( 8 april, 1e Paasdag) zal ik proberen weer verslag te doen van de 2e wedstrijddag.

vrijdag 6 april 2012

Dag van de Classificatie

Dag van de Classificatie:

Om 10.45 uur geclassificeerd, vanaf nu ingedeeld in SL3. Guus ook ingedeeld in SL3. Jordy ingedeeld in 
WH2. Ook Willy is ingedeeld in WH2.
Na de classificatie zijn we gaan trainen in de hal van Gymnase du Vallon des Sports.
Met een korte onderbreking voor de middag lunch, hebben wij de gehele dag doorgebracht in de eerder genoemde hal.
Op dit moment is het wachten op de officiële ontvangst, dit zal rond 18.30 uur gaan gebeuren.
Wanneer dit dan achter de rug kunnen wij eindelijk gaan genieten van het avond eten met de welverdiende douche. Vervolgens is het wachten op de loting. Tot op dit moment is het niet bekend welke tegenstanders wij treffen.
Ik heb al wel gezien dat zijn een heel blik sporters uit India hebben open getrokken. Ik heb ook gezien dat zij ernstig vaardig zijn met hun racket, maar wij wachten af of het ook daadwerkelijk tot een confrontatie komt.
Wordt vervolgd.

donderdag 5 april 2012

1e dag in Rodez ( reisdag)


Dag 1 treinreis + vliegreis
Ondanks 1e klas kaartje van Apeldoorn naar Amersfoort moeten staan. Vanaf Amersfoort ri Schiphol 1e klas met coupe voor mij alleen. Reis verder goed verlopen

Vanaf Schiphol zij wij op tijd vertrokken. Onderweg een lunch aangeboden door de KLM. Helemaal goed.
Vanaf het vliegveld opgehaald door een busje van de organisatie.

16.30 uur aankomst Campanile hotel. Dit na een rit van 2 uur vanaf het vliegveld naar ons hotel in Rodez.

Nadat Annie eerst een vergadering had gehad gingen wij ( Annie, Jordy, Willy, Guus en ik) rond 20.30 uur pas eten. Eten was helemaal voor elkaar.

Na afloop nog een Fransman die dacht dat de stoep van het hotel zijn slaapplaats was. Nadat de brandweer was geweest om hem de juiste weg te wijzen, gingen wij van een goede nachtrust genieten.
Zie hieronder de foto


dinsdag 3 april 2012

Laatste voorbereidingen Toernooi Frankrijk 2012

Op dit moment ben ik bezig de laatste voorbereidingen te treffen om vervolgens a.s. donderdag af te reizen naar Rodez ( Frankrijk). Afgelopen maandag heb ik nog het herendubbel gespeeld tijdens de clubkampioenschappen van GBC Poona, na een mooie en spannende wedstrijd wist ik samen met mijn partner deze in 3 sets, winnend af te sluiten.
Morgen, woensdag 4 april, heb ik nog een korte training gepland staan.

Het toernooi in Frankrijk staat in het teken op de voorbereidingen  van de Europese Kampioenschappen in Dortmund. Dit EK zal van 8 t/m 10 juni 2012 worden gespeeld.


Rodez is een gemeente in het Franse departement Aveyron (regio Midi-Pyrénées) en telt 28.000 inwoners (2008). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Rodez. Rodez was de historische hoofdstad van Rouergue.
Hier in Rodez zal van zaterdag t/m maandag worden gestreden om de hoogste plekken van het toernooi "French International" en wel in het aangepast Badminton.
In o.a.  het  Amphitheater en  de Vallon des Sports Gymnasium, zullen de wedstrijden in de diverse categorieen worden gespeeld. 

Hieronder een foto van het amphitheatre-rodez
Ik zal proberen de komende dagen deze weblog regelmatig van nieuwe info te voorzien.zondag 1 april 2012

Workshop Autisme in de sport

Op zaterdag 31 maart 2012 heb ik deelgenomen aan de workshop "Autisme in de Sport". 
In totaal waren wij hier met 18 cursisten vanuit allerlei disciplines ( roeien, basketbal, boksen, poolbiljart, zwemmen en natuurlijk het badminton).
Deze workshop werd gegeven door Paul Voois in samenwerking met NOC*NSF/ Academie voor Sportkader. In het mooie complex "Nieuw-Welgelegen" in Utrecht werd de workshop gegeven.


Doel van deze dag was:    


- Kan de cursist gedragingen die voortkomen uit autisme herkennen en begrijpen;
- Kan de cursist zijn communicatie aanpassen aan een sporter met autisme;
- Kan de cursist structuur aanbrengen in de tijd, activiteit, ruimte en zichzelf binnen een training of wedstrijd


Het was voor mij in ieder geval een bijzondere ervaring om op deze manier kennis te maken met de "Autisme" en hoe daar mee om te gaan.


Klik op deze link. Hier wordt in 3 minuten duidelijk gemaakt, wat Autisme is. Dit filmpje is gemaakt door de Nederlandse Vereniging van Autisme.