maandag 5 maart 2012

Belevenissen van een terugreis in bar winterweer.

Na een vermoeiende reis van ruim 9,5 uur zijn wij, Guus Maassen, Willy Weijers en ondergetekende weer heelhuids teruggekeerd op ons thuis honk. Nadat wij uit Tours waren vertrokken kregen wij al een bericht dat er in het noorden van Frankrijk behoorlijk winterweer was ontwikkeld. Enige tijd later maakten wij kennis met dit weer. Uiteindelijk heeft het ons een uur gekost om hier doorheen te komen. Na een kort oponthoud rond Antwerpen, konden wij onze reis in Nederland zonder problemen vervolgen.
Langs deze weg bedank ik nogmaals de organisatie van Badmintours3 en onze coach, Annie van Daal die het e.a. mogelijk hebben gemaakt. Ook wil ik de medespelers en begeleiders bedanken voor dit gezellige maar vooral sportieve en het leerzame weekend!!

zondag 4 maart 2012

2e speeldag, tevens afsluiting toernooi weekend

2e speeldag
Helaas maar 1 echte wedstrijd gespeeld wegens gebrek aan deelname.
Guus/Eddy vs Pascal/Jimoh
21-4 en 21-7 gewonnen. Spel was niet denderend. Begonnen met opdrachten aan de wedstrijd. 1e set kwam het er niet uit. Wij speelden te gehaast en de shuttles werden niet geplaatst. In de 2e set werd er wel rustiger gespeeld en geplaatst, maar het het e.a gaf wel stof tot nadenken.
In een 2e wedstrijd buiten mededinging werd gespeeld met een valide speler. Deze speler speelde met Pascal ( de Fransman). Wij, Guus en ik, gingen met dezelfde opdrachten het veld. Nu was het spel wel rustiger en er werd nu wel beter geplaatst. Dit resulteerde in een overtuigende 1e set (21-14) en een nipte overwinning in de 2e set (21-19). Zeker het dubbelspel was voor dit weekend, een weekend met leermomenten die wij zeker moeten gebruiken in aanloop naar het EK.
Bij de rollers (dubbel) spelen om de 1e en 2e plek,
Jordy Brouwer/ Timo Bakker vs Ilse van de Burgwal/ Inge Bakker
Gewonnen door
Jordy Brouwer en Timo Bakker

In het enkelspel rol finale:
Ilse van de Burgwal vd David Toupe
Gewonnen door:
David Toupe 23-21 en 21-11

Na afloop was een mooie ceremonie protocollair. Aangepaste sporters werden door de organisatie geprezen.  Ik denk dat ik wel voor iedereen kan spreken, dat de organisatie alle lof verdient. Er ontbrak ons helemaal niets, helemaal top!!

Ik heb in ieder 2 eerste prijzen in ontvangst mogen nemen. Nadat wij ons hadden gedoucht, zijn wij met z'n allen wezen wokken. Een mooie afsluiting van een nuttig en sportief weekend.


Vann dit toernooi zijn diverse foto's en video's gemaakt. Deze zullen t.z.t. in een apart fotoalbum worden toegevoegd.

1e wedstrijddag in ToursVandaag, zaterdag 3 maart 2012 zijn wij begonnen, na later bleek, een lange dag van wedstrijden en ervaringen. Vanaf 20.30 uur tot ongeveer 22.00 uur zijn mensen bezig geweest met het spelen van wedstrijden en het nuttigen van een gezamenlijk diner. Tot op heden is alles top georganiseerd. Er ontbreekt ons aan helemaal niets. Duikt er een probleem op, dan is ar altijd ons aanspreekpunt die het uiteindelijk weer weet te regelen. Wij kunnen niet niet anders zeggen dat dat perfect geregeld is. Er werden zelfs tuinstoelen bij particulieren geregeld. Deze stoelen werden vervolgens in de douche cabines geplaatst om er op te zitten tijdens het douchen. Helemaal goed. Er was er veel aan gelegen dat wij als aangepaste sporters daar op het toernooi aanwezig waren. Het diner van afgelopen avond was goed verzorgd. Op de wedstrijddag zelf, ondanks dat er weinig inschrijvingen waren, is een ieder toch behoorlijk bezig geweest met het spelen van wedstrijden en opdoen van ervaringen. Ik heb nog niet helemaal duidelijk hoe Willy Weijers het er vanaf heeft gebracht, maar ik weet wel hoe Guus Maassen en ondergetekende het ervan hebben afgebracht.
Ik zal jullie in ieder geval mijn uitslag hieronder vermelden:

1e speeldag
1e wedstrijd tegen Pascal Baron 21-7 en 21-3 gewonnen
2e wedstrijd tegen Jimoh  Folawiyo (Nigeria) 21-4 en 21-3 gewonnen.
3e en finalewedstrijd tegen Guus Maassen 21-12 en 22-20 gewonnen.
1e toernooi winst in het buitenland is een feit!!