vrijdag 2 maart 2012

Aangekomen in Tours ( Frankrijk)

Na een lange reis zijn Guus Maassen, Willy Weijers en ondergetekende eindelijk in het Ibis hotel gelegen in Tours Frankrijk aangekomen. Na een rit van ongeveer 9 uur zagen wij eindelijk in het centrum het eerder genoemde hotel liggen. Nadat wij de sleutel hadden gekregen, heb ik dit bericht gemaakt om vervolgens een hapje te gaan eten.
Morgen worden de eerste wedstrijden gespeeld. Ik zal proberen hiervan verslag te doen. De aangepaste badmintonners hebben een eigen toernooi binnen het grote toernooi. Hier nemen bijna 800 sporters aan deel. Een behoorlijk gezelschap, we zullen zien en mee gaan  maken wat het morgen allemaal gaat worden. Wordt vervolgd.

woensdag 29 februari 2012

Aangepast Badminton op forum van Badmintonline.nlSinds vandaag staat op de site nadere informatie omtrent een plek voor Aangepast Badminton op het forum van Badmintonline.nl.


Klik hier voor meer details

dinsdag 28 februari 2012

Wederom een Column van Tess Scheele

Het landskampioenschap is weer terug waar het hoort. Bij het Wateringse VELO bij ons in het Westland. Er werd druk over getwitterd door de Westlandse media en de regionale radiozender deed live-verslag. Het draaide even alleen om badminton in Westland. Wat zijn we trots op onze mensen van VELO.


Klik hier voor het hele artikel

Vrijdag vertrek naar Tours ( Frankrijk)


 Zoals al reeds vermeld neemt de Nederlandse selectie Aangepast Badminton + een aantal genodigden deel aan een groot internationaal toernooi in Tours. Er zal daar door ongeveer 800 sporters op 34 banen voor de hoogste eer worden gestreden. Het toernooi wordt gespeeld op zaterdag 3 en zondag 4 maart in de indrukwekkende Grand Hall, van Parc des Expositions de Tours, Rue Camille Chautemps in Tours.
Het is inmiddels bekend geworden dat er weinig aanmeldingen zijn op het vlak van de Aangepaste sporters. Er wordt nu een voorstel gedaan richting de organisatoren om Eddy en Guus bij de valide spelers te laten dubbelen. Dus al met al wordt het voor ons een behoorlijke ervaring. De Grand Hall en het mogelijk strijden tegen de valide spelers.

Klik hier voor een indruk van de Grand Hall

Gedurende de dagen in Frankrijk worden wij ondergebracht in het IBIS-hotel Tours Centre Gare.
Klik hier voor een indruk van het onderkomen.

Ik probeer gedurende de dagen regelmatig een update te kunnen geven.

maandag 27 februari 2012

Verslag van Badminton Nederland aangepast toernooi


Het toernooi Aangepast Badminton, georganiseerd door badmintonclub De Blijkklappers in Nederhorst den Berg op zondag 26 februari, kende een goed verloop.
Sporthal De Blijk was weer gezellig aangekleed en de aanwezige badmintonners, rollers en staanders, zorgden voor een aantal zeer spannende wedstrijden georganiseerd door leden van de vereniging. Er werd gestreden in het enkelspel en gemengddubbel. Helaas een paar afmeldingen vanwege ziekte en blessures.

Klik hier voor het hele verslag

zondag 26 februari 2012

Toernooi in Nederhorst den Berg

Vandaag toernooi gespeeld in Nederhorst den Berg. Ik heb alleen de mix-dubbel gespeeld samen met Carmen van Kester. Hier heb ik samen met haar, de 1e plaats behaald.
In het kader van de opleiding sportleider Aangepast Badminton heb ik, samen met nog twee andere cursisten, een proeve gedaan op het gebied van coaching en begeleiding van een Aangepaste sporter. Gedurende deze coaching-en begeleidings dag waren zowel de cursusleider Ton Velberg en de bondscoach Annie van Daal aanwezig. Ik heb gedurende de ochtend een roller mogen coachen. Ik heb deze roller voorzien van een aantal nuttige tips, althans dit hoorde ik terug in de nabespreking. Uiteindelijk wist deze roller ( Nicole Dielissen) de 1e plek in het dames enkel te behalen. Mooi resultaat en de afsluiting van een leerzame ochtend.