zaterdag 25 februari 2012

Voorbereiding voor het EK is in volle gang!!

In het weekend van 3 en 4 maart 2012 nemen wij ( leden van de Nederlandse selectie Aangepast badminton + een aantal genodigden) deel aan het toernooi "Badmintours3", in Tours Frankrijk.
In de indrukwekkende Grand Hall du Parc des Expositions in Tours wordt op 34 banen de wedstrijden afgewerkt.
De organisatie verwacht gedurende deze twee dagen ongeveer 800 sporters. 
Dit toernooi is de eerste van de twee toernooien die wij in Frankrijk zullen gaan spelen. Dit eerste toernooi is vooral van belang om onder bijzondere omstandigheden ( 800 sporters, 34 banen en een oppervlakte van 10.000 m2) een goede wedstrijd te kunnen spelen.

Aangepast Toernooi in Nederhorst den Berg (26-2-2012)

Op zondag 26 februari 2012 wordt in Nederhorst den Berg weer een aangepast badminton toernooi gespeeld. Het is het 7e toernooi dit jaar.
Ook zullen de spelers van dit toernooi gecoacht worden door de deelnemers van de opleiding tot sportleider Aangepast Badminton. Ondergetekende volgt deze opleiding samen met twee andere cursisten.

Hieronder tekst die in de plaatselijke krant van Nederhorst den Berg stond vermeld:


"BV de Blijkklappers organiseert voor de elfde keer aangepast badmintontoernooi. Het is inmiddels een bekend fenomeen geworden in Sporthal De Blijk. Elk jaar reist de Nederlandse top van badmintonners met een fysieke beperking (rollers en staanders) af naar ons kleine dorpje aan de Vecht.

Het toernooi is niet alleen hier een begrip geworden, ook in Nederland staat dit toernooi bekend als een goed georganiseerd maar vooral leuk toernooi in een gezellige sfeer. De door SportcafĂ© De Blijk al jaren ter beschikking gestelde zitjes in het midden van de zaal hebben daar zeker aan bij gedragen. Zo kan men ontspannen bijkomen van de wedstrijden. Ook de toeschouwers hoeven niet vanaf een grote afstand op de tribune toe te kijken, maar kunnen vanaf de achterlijn het badmintongeweld gadeslaan.  

Blijkklapper Aangepast Badmintontoernooi 2012 
Sporthal De Blijk, Blijklaan 3,   (kaart)
Nederhorst den Berg
26 februari 2012 van 9.30 tot ca.18.00 uur

De toegang is gratis. "

Laatste competitiewedstrijd

Vandaag heb ik samen met team 6 van GBC Poona in Gaanderen de laatste competitie wedstrijd afgewerkt. Deze laatste wedstrijd moesten wij strijden tegen de kampioensploeg van BC Lochem. Ondanks dat ik zelf lekker en goed heb gespeeld, hebben wij als team met 1-7 verloren. Ondanks deze nederlaag hebben wij ons handhaven op de 4e plaats. Mogelijk kunnen wij nog een plaatsje stijgen, dit is afhankelijk wat onze directe concurrent morgen gaat doen.
Het was al met al een goed en sportief competitie seizoen. Mijn eerste seizoen in de 4e klasse is goed bevallen. Het seizoen ging gepaard met wisselend succes. Ik hoop dat dit gevoel ook door de technische commissie van GBC Poona wordt gedeeld. Ik ben nu al benieuwd wat de indeling voor het nieuwe seizoen gaat worden.

zondag 19 februari 2012

Foto´s clinic Aangepast Badminton tijdens EK van 17 februari 2012

Door Hans Postma en Ilse van de Burgwal zijn tijdens de clinic Aangepast Badminton, gedurende het EK voor landen teams in Amsterdam, diverse foto´s gemaakt.
Hieronder de link naar het betreffende album, dit met dank aan Ilse en Hans. Mogelijk dat dit wordt aangevuld met meerdere foto´s.

Link naar de foto´s