zondag 25 november 2012

Redelijk druk badminton weekend achter de rug!

Ik zal maar niet zeggen dat ik de dagen ervoor mij ook heb beziggehouden met badminton. Het geven van trainingen en het mogen ontvangen van training. Ik had daarom maar besloten om op vrijdag maar even niets te doen aan het spelletje. Ook rusten is een vorm van training, nietwaar?

Op zaterdag 24 november 2012 speelden wij onze thuiswedstrijd tegen het herenteam van Thuve. Ons team was dit keer helemaal compleet met Frits Meesters, Robert Ebbers, Edwin Rouwenhorst en ondergetekende.
Wij waren erop gebrand om te winnen van dit Thuve. Bij winst op Thuve konden wij een plaatsje stijgen op de ranglijst. Helaas verloor ik mijn enkelspel. Ik kwam niet echt in de wedstrijd, de reden is dat ik mij voor de enkelpartij niet optimaal heb geprepareerd.
Daarintegen gingen de beide dubbels bijzonder goed. De eerste dubbel met Frits Meesters ging bijzonder goed. Vanaf het begin wisten wij de nodige druk bij de tegenpartij te leggen. Zij kwamen hierdoor niet echt in hun spel. Deze partij wisten wij overtuigend in 2 sets te winnen. Mijn tweede herendubbel met Edwin Rouwenhorst liep in eerste instantie niet zo. Bij een stand van 11-18 gaf ik aan Edwin te kennen dat er maar een 3e set moest komen. Antwoord van Edwin was: "nooit geen 3 set!". Uiteindelijk wisten wij deze set met 24-22 te winnen.
Het uiteindelijke resultaat was een klinkende 7-1 overwinning en de stijging naar de 3e plaats op de ranglijst. Klik hier voor het overzicht.

Nadat deze competitiewedstrijd was afgelopen, ben ik direct weer in de auto gestapt om vervolgens naar Spijkenisse te rijden.

De BCRS uit Spijkenisse organiseerde in het kader van de opening van hun nieuwe sporthal, allerlei badminton activiteiten.
Ook werd gevraagd om een demonstratie van het Aangepast Badminton.
Door Annie van Daal, bondscoach Aangepast Badminton, werd de demo aan elkaar gepraat. Zij informeerde de vele toeschouwers op welke wijze de aangepast spelers hun spelletje op het veld kunnen uitvoeren.  De spelers die het moesten ondergaan waren, Ilse van de Burgwal, Timo en Inge Bakker en ondergetekende.
Nadat de demo was afgelopen, werden enkele valide spelers van de BCRS verzocht om plaats te nemen in 1 van de aanwezige rolstoelen. Ondanks dat deze spelers toch een aardig partijtje kunnen slaan, viel het hen bijzonder tegen om in de rolstoel hetzelfde te doen.
Al met al was het weer een bijzonder geslaagde demo, waarbij wij de toeschouwers meerdere malen verbaasd lieten kijken over hoe wij over de baan snelden om dan toch de shuttle te kunnen slaan.

Tot slot.
Als afsluiting van het badminton weekend, ben ik afgelopen zondag ochtend weer afgreisd naar het revalidatiecentrum de Hoogstraat in Utrecht alwaar weer een trainings ochtend met het selectieteam Aangepast Badminton op het programma stond.
Nadat wij weer ruim twee uur op de baan hadden gestaan, was dit een mooie afsluiting van het weekend en gingen  moe maar voldaan weer huiswaarts.

4 opmerkingen:

 1. He Ed, dat is het bestaan van een full prof.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Steef, leuk dat je antwoord. En ja, het begint er aardig op te lijken, maar wel leuk.

   Verwijderen
 2. Hallo Eddy, nogmaals bedankt voor jullie demonstratie bij BCRS! Erg indrukwekkend!

  Foto's van jullie demonstratie staan op de facebookpagina van BCRS en ook op de website van BCRS.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Ron,
  Bedankt voor je bericht.
  Wij vonden het ook bijzonder leuk om dit te doen. Ook voor Annie was het een mooi thuis komen.

  BeantwoordenVerwijderen