zondag 14 oktober 2012

Bijeenkomst Aangepast BadmintonOp zaterdag 13 oktober 2012 werd de 2e bijeenkomst Aangepast Badminton gehouden. Dit werd door Badminton Nederland georganiseerd in het Topsportcentrum Almere georganiseerd.
Doel van deze bijeenkomst was om weer eens kennis uit te wisselen met andere verenigingen die op een 1 of andere wijze badmintonners met een beperking bij hun vereniging hebben zitten.
Er kwamen allerlei onderwerpen aan bod zoals:
- plannen/idee├źn en projecten omtrent aanwas jeugd
- hoe staat het met het aanbod voor verstandelijk gehandicapten
- gesproken werd over de reglementen van de BWF parabadminton
- er werd door Double Performance ( Peggy Geerdink) een presentatie gehouden omtrent de ontwikkelingen van de (sport)rolstoel. Het onderzoek e.d. is na te lezen op hun site.
- door Annie van Daal ( Bondscoach Aangepast Badminton) werd in de middag een aantal handreikingen gedaan m.b.t. de trainingsmethoden, specifiek voor rolstoelers. Hier werd in de vorige vergadering om gevraagd.

Rond 16.00 uur werd de bijeenkomst afgesloten en werden wij in de gelegenheid gesteld om naar de prachtige wedstrijden te kijken van de Yonex Dutch Open.
Hier zag ik dat de Nederlanders zich goed presenteerden met een aantal finale plekken. Zo kon ik ook zien dat de Carlton Spelers Dicky Palyama en Eric Pang elkaar tijdens de finale van het herenenkel gaan treffen.
Fantastisch hoe deze spelers zich naar de finale hebben gespeeld.

Helaas ben ik er op zondag niet bij, maar via deze link is het e.a. te volgen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten