maandag 9 april 2012

3e en laatste wedstrijddag ( 09 april 2012)


3e en laatste wedstrijddag.

Vandaag, 2e paasdag, stond in het teken van de halve finales en finales 

Jordy en Willy hebben na een bekeken wedstrijd de finale weten te bereiken.
In de finale moesten zij het opnemen tegen het Engelse team met daarin Gobi en Martin

Wij, Guus en ik, hebben gespeeld in de halve finale tegen het sterke jonge Duitse team. Wij speelden de 1e set bijzonder geconcentreerd en wonnen deze ook overduidelijk. Waar wij in de 2e set moesten doordrukken, kakten wij behoorlijk in. Wat wij ook probeerden, wij kwamen niet meer in ons spel. Uiteindelijk verloren wij ook de 3 set en dus ook plek in de finale . Balen, maar wel de realiteit. Nu hebben we brons behaald, maar er had wel meer ingezeten.

Finale tussen Jordy/Willy en Gobi/Martin, bij de wheelchair 2, is geëindigd in een overwinning voor het Engelse team, Gobi/Martin. Dit was een mooie partij waar gewoon niet meer dan de 2e plek inzat. Gezien de reputatie van de Engelsen is dit een mooie uitslag. Het geeft wel weer een mooie uitgangspositie voor de toekomst.

Nadat alle partijen waren gespeeld begon rond 16.15 uur de ceremonie met aansluitend de prijsuitreiking.
Voor ons is de oogst van het toernooi, een zilveren en twee bronzen plakken.

Het toernooi is een goede voorbereiding geweest op de komende Europese kampioenschappen met de nodige aandacht en verbeterpunten. Ook van de medespelers uit de diverse landen heb ik diverse positieve reacties gekregen omtrent mijn getoonde spel en sportiviteit.

Ik wil er nog wel even wat aan toe voegen.
Mede door Badminton Nederland en Annie van Daal ( bondscoach) hebben wij ons hier optimaal kunnen voorbereiden en hebben ons nergens zorgen over hoeven te maken. Alles is keurig geregeld en dat mag ook wel eens worden gezegd. De mens en de organisatie achter de spelers worden nog weleens vergeten. Zij komen sneller negatief in het nieuws dan wanneer er een positief geluid te melden is. Het is n.l. makkelijker om iemand of een organisatie neer te sabelen, dan eens schouderklopje te geven.

Op naar het Europees kampioenschap! Ik hoop dat er dan ook wat meer duidelijkheid is omtrent de sporters die nu niet naar dit toernooi konden afreizen. Zij moesten ivm de onduidelijkheid omtrent de classificatie, afwachten of er überhaupt een mogelijkheid geschapen zou worden om een hernieuwde classificatie aan te vragen. Ook dit wordt vervolgd.

Hieronder de foto van de medaille:


5 opmerkingen:

 1. Trots op jullie alle 4!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor je verslaggeving! Ook bedankt voor de sympathieke opmerkingen richting Annie en de BNL. Het is inderdaad makkelijker zo om negatief te zijn over iets dan een compliment te geven.......! Op de tweede plaats allemaal van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten. Jullie hebben ons weer eens op de kaart gezet, als we dat al niet stonden.....! Goede reis huiswaarts en we zien elkaar weer in Drachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Eddy,
  Goed gedaan!!!!!!!
  Je verslagen zijn ook leuk om te lezen.
  Opmerkelijk dat je iedereen vermeldt,die ook iets met deze toernooi te maken heeft.
  Ria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zijn daar als team. Ik vind dat je in dit soort gevallen ook het team moet vermelden. Je klaart de klus met elkaar.

   Verwijderen