vrijdag 9 december 2011

Perikelen omtrent aanvraag "Genium" knie

Vanaf april 2011 was ik verzekeringstechnisch aan de beurt om mijn huidige prothese knie ( C-leg) te vervangen.
Omdat ook de techniek in de orthopedie niet stil staat, zijn de ontwikkelingen ook voor een prothese knie doorgegaan. Dit heeft geresulteerd in de "Genium" knie, ontwikkeld door de firma "Otto Bock".
Voordat de definitieve "Genium" knie uit kwam, heb ik de eer gehad om diverse malen te mogen proeflopen met deze knie. Ik ben n.l. in van de eerste C-leg lopers in Nederland.
Ik heb gedurende de proefsessies diverse formulieren moeten invullen en antwoord gegeven op de vragen zoals, gebruiksgemak, voordelen t.o.v. de huidige knie, gebruik in het dagelijkse leven etc etc.
Wat mij in het bijzonder opviel was het feit dat het normale lopen, mij minder energie kostte. De "Genium" zorgt voor zekerheid en loopgemak. Doordat de "Genium" zich aan alle loopsnelheden nog sneller aanpast, dit in vergelijking met mijn huidige knie ( C-leg), blijft het lopen licht en soepel.
Ook tijdens het tillen van zware spullen ( tassen of kratten) merkte ik dat de C-leg dit extra gewicht niet kan compenseren, het lopen gaat hierdoor zwaarder en lastiger, dus onveiliger. De "Genium" daarentegen lukt dat wel.
En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Uiteindelijk heeft de zorgverzekering CZ mijn aanvraag al reeds tweemaal afgewezen.

De reden die zij aanvoeren is o.a. dat een hulpmiddel wordt vergoed als men recht heeft volgens het reglement Hulpmiddelen (artikel B.24 van de verzekeringsvoorwaarden Zorgverzekering 2011). In hoofdstuk 3 van dit reglement zijn de aangewezen hulpmiddelen opgenomen. Kennelijk is de "Genium" nog niet aangewezen en komt om die reden dan ook niet in aanmerking voor vergoeding.

De zorgadviseur van de zorgverzekering CZ geeft wel aan dat er voor mij wel een indicatie bestaat voor vergoeding van een microprocessor gestuurde knieprothese.

De hamvraag in deze kwestie is, dat deze vergoed moet worden uit de basisverzekering. Kennelijk als het een nieuw product is moet deze voorziening getoetst worden aan de norm van de stand van wetenschap en praktijk. Men stelt dat er onvoldoende wetenschappelijk literatuur van het vereiste niveau beschikbaar is. Het is geen voorziening die gebruikelijk is vanuit de beroepsgroep.

Om aan het e.a. te voldoen, worden er binnenkort intensieve wetenschappelijke sessies opgestart om aan te tonen dat de "Genium"wel degelijk een meerwaarde heeft t.o.v. de huidige C-leg.

Het is al met al beste een lang verhaal geworden. Ik vind dat het belangrijk is om dergelijke ervaringen te delen met anderen. Doe hierbij je voordeel en laat je niet zomaar afschepen en probeer goed beargumenteert in de tegenaanval te gaan.

Bij het klikken op onderstaande afbeelding wordt je meegenomen in de wereld van de "Genium"

Tot slot.
Ik weet niet hoelang het allemaal gaat duren, maar ik hoop binnenkort te kunnen melden dat ik nog meer kan genieten omdat het gebruik van deze prothese het leven zal vergemakkelijken en vooral veel veiliger maken.

donderdag 8 december 2011

Update training bij BV Doesburg

Langs deze weg wil graag een update geven over mijn verrichtingen als trainer.
Sinds het begin van het seizoen train ik o.a. de jeugd van BV Doesburg. Voordat ik met deze trainingen begon, ben ik een aantal keren wezen kijken naar de verrichtingen van de diverse spelers van de betreffende teams. Ik kwam tot de conclusie dat er een behoorlijke uitdaging te wachten stond.
Ik zag dat de basis van het badminton niet echt aanwezig was, tevens merkte dat de sfeer/plezier in het spelletje ver te zoeken was. Kortom, in het nieuwe seizoen stelde ik mijzelf ten doel om het plezier in het spelletje weer terug te laten keren bij de jeugd.
Nu, een aantal maanden en trainings momenten verder, merk ik dat de spelers van de jeugd competitie en het nieuwe seniorenteam 6, het spelletje weer leuk beginnen te vinden.
In het afgelopen seizoen verloren zij alle wedstrijden, terwijl zij nu regelmatig de wedstrijden in hun voordeel weten te beslechten.
Ik ben nu een aantal keren wezen kijken naar de wedstrijden. Ik bemerk dat de spelvreugde langzamerhand begint terug te keren, maar ik zie ook dat een aantal basisvaardigheden er nog onvoldoende in zit. Het is belangrijk om vanaf het begin bij de jeugd er op te "hameren" dat de basisvaardigheden er spelenderwijs erin gebracht moet worden. Achteraf repareren valt niet mee. Je blijft altijd de hobbels in het stucwerk zien.
M.a.w., de klus is nog lang niet geklaard in Doesburg.

Stop met zoeken!!

Bent u toe aan een nieuwe badminton racket? Klik dan eens op onderstaande afbeelding. U krijgt dan een overzicht te zien met de huidige aanbiedingen van gerenommeerde merknamen.

woensdag 7 december 2011

Sportvoedingwebshop.comDe grootste keuze in sportvoeding op SportvoedingWebshop.com

Sinds enkele jaren vinden dagelijks vele onlineshoppers hun sportvoeding en sportvoedingsadviezen bij SportvoedingWebshop.com. De redenen? Het meest uitgebreide assortiment van Nederland en Belgie, de kwaliteit van de producten, het hoge serviceniveau en niet te vergeten de adviezen van de ervaren sportvoedingXpert. Zij staan altijd klaar om je per e-mail of telefonisch te informeren en adviseren. Daarnaast heb je je bestelling binnen 24 uur in huis. Met SportvoedingWebshop.com heb je alles wat je nodig hebt op gebied van sportvoeding en adviezen!


 Klik op de afbeelding hiernaast voor meer informatie.


dinsdag 6 december 2011

Badmintonplanet.nl

Kijk eens voor de spetterende aanbiedingen op de site van badmintonplanet.nl
Klik op onderstaande afbeelding