vrijdag 23 september 2011

Foto's toernooi MGS Maastricht van 17 september 2011


Foto's zijn gemaakt door Margriet Karsmakers  tijdens het toernooi Aangepast badminton georganiseerd door de MGS Maastricht.
Klik hier voor haar website.

Klik hier voor de foto's die op mij betrekking hebben.

woensdag 21 september 2011

Training hoogste teams BV Doesburg

Op verzoek geef ik gedurende de vakantie training aan de hoogste teams van BV Doesburg. Deze teams komen uit in de Hoofdklasse, 1e klasse en 3e klasse.
Gisteren, dinsdag 20 september, was het de eerste keer dat ik deze groep mocht trainen.
Het was voor mij een genot om deze groep ervaren competitiespelers te mogen trainen. Tijdens de training was het doel om de conditie en de slagvastheid te verhogen.
Het was voor mij in ieder geval een geslaagde training en het gaf mij voldoening dat ik al deze spelers en speelsters zo gedreven bezig zag.
De eerst volgende training voor deze groep zal op 4 oktober zijn.

zondag 18 september 2011

Aandacht voor het Aangepast Badminton in Belgie

Op de website van de Vlaamse Badminton Liga is een artikel geplaatst waarbij aandacht wordt geschonken aan de 2 Belgische rolstoel speelsters tijdens het 1e Toernooi aangepast Badminton in Rijen (Nederland).

Klik hier voor het volledige artikel

Gesproken met een Belgische delegatie van "Smash BC Berkenbos"


Tijdens het afgelopen toernooi Maastricht waren ook een aantal rolstoelers van de Belgische badminton club "Smash BC" aanwezig.
Ik heb met 1 van de begeleiders gesproken. Zij waren in Belgie niet gewend om op een half veld te spelen, dit uiteraard tijdens het enkelspel in de categorie "staanders". Ik heb hem aangegeven dat wij volgens de internationale badminton regels spelen. Hij verteld mij dat een zoon van hem niet op een half veld wilde spelen. Ik heb hem uitgelegd dat het op een half veld het meer op de techniek aankomt inplaats van het lomp spelen.
Hij vond dit erg bijzonder en hij vroeg mij of ik een set tegen hem wilde spelen. Ik heb aan dit verzoek voldaan.
Na afloop verteld hij dat het een bijzonder inspannend moment was geweest. Hij had niet gedacht dat zo moeilijk was om zo te spelen.Hij vertelde ook dat ergens in het begin van 2012 de Belgische kampioenschappen Aangepast Badminton gehouden worden. Ik gaf hem te kennen dat er misschien een mogelijkheid zou zijn om daar met het Nederlands team, een demo te verzorgen. Ik heb hem vervolgens in contact gebracht met Annie van Daal, onze bondscoach aangepast Badminton.
Mogelijk dat wij hier nog meer van gaan horen.

Link naar de BC Smash uit Heusden-Zolder

Link naar de Vlaamse Badminton Liga

Toernooi winst Maastricht


In de sporthal 't Vroendel in Gronsveld werd door MGS-Maastricht een toernooi georganiseerd. Er werd gespeeld in de categorieen staanders, rollers, zitters en de mixgroep MGS.
In een gezellige en sportieve ambiance met uitzicht op de Zuid-Limburgse heuvels heb ik hier mijn tweede toernooi winst behaald.
Ik heb 2x een 1e plek behaald (herenenkel en herendubbel).

De prijzen werden uitgereikt door de wethouder van Ruimtelijke Ordening, Natuur en Sport, Gerdo van Grootheest.
Hieronder de link naar het overzicht van de gespeelde partijen.
Link naar toernooiplanner