vrijdag 3 juni 2011

Nieuws vanuit Dortmund


Hallo beste lezers,

Hier een update van de gebeurtenissen vanuit Dortmund. Zoals jullie weten wordt er dit weekend de German Open gespeeld.
Een kort verslag van de gebeurtenissen:

Donderdag 2 juni 2011:
Op de weg richting Dortmund hebben wij eerst een tussenstop bij het AC restaurant in Zevenaar gemaakt. Een aantal leden hebben hier een bak koffie gedronken om vervolgens weer hun weg te vervolgen.
Ondanks dat het Hemelvaartsweekend was, waren er geen noemenswaardige problemen op de weg.
Bij aankomst in Dortmund werden een groot aantal leden van het Nederlands team aan een classificatie keuring onderworpen. Er waren hier wat links en rechts wel wat onverwachte wendingen, mogelijk daarover meer.
Ik heb samen met Guus de eerste trainingen in de hal gehad. Trainingen gingen goed, wat wel bijzonder was, was de hitte in de hal.
Ik hoorde die dag ook van Katrien Seibert, lid van het Duitse nationale team, dat mijn eeuwige rivaal, Jens Behnke, geblesseerd was. Helaas voor hem, maar eigenlijk goed voor mij. Gewoon een rivaal minder. Zo is het verhaal, zo staan de zaken.

Toch nog even terugkomend op de classificatie keuringen. Het leek alsof de betreffende artsen en medici op alle slakken zout gingen leggen. Mensen die jaren in een rolstoel zitten, werd de vraag gesteld of zij niet konden gaan staan??!! Het was allemaal te gek voor woorden en er werden classificaties uitgedeeld waar niet iedereen blij mee was.
Gelukkig had ik al reeds een classificatie achter mijn naam staan. Uiteindelijk werd de laatste persoon rond 19.30 uur gekeurd en vertrokken wij snel naar een eet gelegenheid om de inwendige van de mens te versterken.

Vrijdag 3 juli 2011.
Vandaag stonden de heren enkels op het programma.
In mijn categorie werden wij verdeeld in twee poules. De eerste wedstrijd tegen Meva Singh Desi, Meva was op dit toernooi als 2e geplaatst!!, speelde ik hem volledig weg, 21-14 en 21-12.
In mijn tweede wedstrijd speelde ik tegen een man uit Hong Kong ( China), Tsang Chiu Pong. Ik kon deze man wel onder druk zetten, maar doordat hij zijn techniek beter gebruikte werd het uiteindelijk 21-14 en 21-18.
Doordat ik tweede in de poule was geworden moest ik in de halve finale spelen tegen een racket en shuttle virtuoos uit Vietnam. Deze man was tactisch en technisch zo goed dat ik hier weinig tegen in te brengen had. Ik speelde ondanks het verlies van 21-8 en 21-11 toch een goede partij. Ik was alleen niet opgewassen tegen zijn snelheid en tactisch inzicht.

Uiteindelijk ben ik in mijn categorie 3e geworden. Oftewel, ik heb op de German Open mijn eerste bronzen plak binnen!!

Voor de zaterdag ( 4 juni 2011) staan de mix en de herendubbel op het programma. Wat hier de resultaten van zijn komt in het vervolg verslag.

dinsdag 31 mei 2011

10.000e bezoeker inmiddels gepasseerd!!


Langs deze weg bedank ik iedereen die de afgelopen tijd mijn site hebben bezocht. Dankzij jullie is inmiddels de grens van 10.000 lezers overschreden.

maandag 30 mei 2011

Bericht in de "Clear" omtrent deelname German Open


In de nieuwste Clear 122 is o.a. een artikel geschreven waarbij deelname aan de German Open 2011 nader wordt toegelicht. Dit toernooi wordt in het Hemelvaarts weekend gespeeld ( vanaf 2 juni t/m 5 juni 2011) in Dortmund.
Gedurende dit toernooi probeer ik in ieder geval ranking punten te pakken om deelname aan het WK te kunnen afdwingen.

Klik hier voor het volledige artikel.

Het is bijna zover!!


Het is bijna zover dat het magische getal van 10.000 lezers van de weblog vermeld staat. Nog maar een kleine 70 bezoekers/lezers te gaan.

zondag 29 mei 2011

Promotie 1e elftal Warnsveldse Boys!!


Afgelopen zaterdag ( 28 mei 2011) werd ik gebeld door de teamleider van de Warnsveldse Boys. Hij vroeg mij voor aanvang van de westrijd aanwezig te zijn in de kleedkamer. Dit zou mogelijk de mentale instelling tengoede komen. Deze aanwezigheid lag in het verlengde van wat ik op vrijdag 13 mei tegen de jongens heb verteld en aangegeven.
Uiteraard wilde ik hieraan meewerken. Dus nadat ik in Utrecht getraind had, ben ik als een speer naar 's-Heerenbergh gereden om daar de teamleden mentaal bij te staan. Ik heb hen aangegeven dat het normaal is dat zij zenuwachtig zijn, maar dat dit na een minuut of 10 tot normale waarden teruggekeerd moet zijn en dat zij dan hun normale spelletje op het veld moeten gaan spelen.
En inderdaad, de eerste 10 minuten waren niet om aan te zien, ik geloof in de 13e of 14e minuut werd voor de eerste keer gescoord. De druk was eraf en uiteindelijk werd het 5-0 in het voordeel van de Warnsveldse Boys. Het volgende seizoen komen zij uit in de 4e klasse. De tegenstander van vandaag was de voetbal club "MVR" uit 's-Heerenbergh.