vrijdag 6 mei 2011

Einde Nijmeegse 4Daagse!!


Hallo beste lezers van deze weblog,

Na lang daarover nagedacht te hebben ben ik tot de volgende conclusie gekomen.
Ik stop met de voorbereiding om de 4daagse te gaan lopen en wel om de volgende redenen:
- Na de vele trainingen ben ik erachter gekomen dat maximaal 3 uur lopen het meest haalbare is om "normaal" te kunnen blijven lopen. Dit geldt uiteraard voor mij, mogelijk dat er anderen zijn die het anders ervaren, prima.
Het blijkt dat gedurende het lopen de stomp zodanig begint te slinken dat het vaccuum van de koker langzaam begint te verdwijnen. Er ontstaat vervolgens een voortdurende negatief pompeffect van de stomp. De huid van de stomp begint hierdoor te irriteren.
Omdat de stomp begint te slinken worden de drukpunten in en op de koker anders. De zenuw uiteinden beginnen hierdoor zich te melden waardoor een z.g. zenuwpijn begint te ontstaan.
Om het e.a. te compenseren c.q. te ontlasten wordt de druk meer op het rechterbeen gelegd. Als gevolg hiervan krijgen de heup en kniegewrichten het zwaar te verduren.
Doordat dit gebeurt wordt het voor mij steeds moeilijker om natuurlijk te blijven lopen. Ik probeer dan op alle mogelijke manier het probleem van de linkerzijde te compenseren. Doordat ik dit doe krijg ik ook meer last van de rechterzijde.
En ik praat pas over een tijdsduur van ongeveer 3,5 uur en een kleine 12 km!!
Als ik de 30 km zou willen lopen moet ik zeker nog een uur of 6 lopen met een afstand van 18 km. En dan praat ik wanneer het lopen erg soepel zou moeten gaan, zonder dat dit gepaard gaat met het gecompenseerd lopen.

De afgelopen dagen was ik bezig geweest om de afstanden en tijden langzaam op te schroeven naar een afstand van 30 km. Zoals ik al eerdere heb aangegeven, lopen tot ongeveer 10 a 11 kliometer met een tijdsduur van een kleine 3 uur zal "weinig" problemen opleveren, maar daarna wordt het een lijdensweg.
Heb ik dat er voor over?
Het antwoord is nee!!
Op die manier verdwijnt ook heel snel het plezier om te lopen.
Ik ben nu zeker van het verhaal temeer omdat ik mijn stomp vanochtend heb gezien en de toestand van het heupgewricht rechterzijde heb ervaren, weet ik zeker dat het zeer verstandig is om nu tot dit besluit te komen.

Ik ga ook vanaf nu de focus volledig op het badminton leggen. Om twee sportieve zaken tegelijk goed te kunnen doen is in mijn ogen geen basis voor een goede samenwerking.

Het is jammer, maar ik leg mij er volledig bij neer en ik zal geen poging meer doen om het lopen met deze afstanden weer op te pakken.
De kans is te groot dat je er lichamelijk blijvende schade van kunt oplopen en dat is het mij echt niet waard!!