vrijdag 4 februari 2011

Tijdsindeling WK Guatemala november 2011


Een overzicht van de zaken die tijdens het WK in Guatemala gaan spelen.
Klik op "WK Guatemala" voor dit overzicht.

donderdag 3 februari 2011

Nieuw onderkomen VAS-IJsselstreek


Gisteren, woensdag 2 februari 2011, speelden/trainden wij voor het eerst in ons nieuwe onderkomen, n.l. sporthal "De Zonneboom" in Doetinchem.
Deze sporthal is een onderdeel van een complete nieuwbouw. In de wijk "Oosseld" fungeert het als multifunctioneel centrum. Dit centrum bestaat uit twee basisscholen, een grand café, een multifunctionele ruimte, een sporthal en ruimten voor enkele zorginstellingen.

Even over de sporthal:
- Deze sporthal heeft vier banen met een opvallende kleur vloer, n.l. rood-bruin. Het is wennen, maar goed te doen. Wat wel een kritische kanttekening mag hebben is dat de vloer niet goed aanvoelt, n.l. het lijkt alsof er plekken zijn waarbij de vloer omhoog komt dan wel niet goed aansluit met het beton of iets dergelijks.

- Voor wat betreft de aankleding is het volgende te zeggen.
Helaas zijn de wanden niet afgewerkt en kijk je rechtstreeks op de panlatten en het beton. Misschien dat de architect hier wat mee bedoeld heeft, maar in 1e aanzicht ziet het er nogal rommelig en onafgewerkt uit.
Het nadeel van deze aankleding is dat de shuttle op sommige momenten moeilijk waarneembaar is.

- Er zijn twee kleedkamers (dames en heren) beschikbaar. De vloer in deze kleedkamers zijn van een soort natuursteen. Prachtig mooi, maar het lijkt mij in een kleedkamer met een douche voorziening niet echt functioneel. Ik denk dat het na verloop van tijd erg vuil gaat worden.
In het douche gedeelte zijn geen tegels met een bepaalde stroefheid. Dit is gewoon gevaarlijk voor de doelgroep van leden van de VAS-IJsselstreek. M.a.w., je kunt niet met goed fatsoen daar douchen. Hebben zij daar niet over nagedacht??

- Verder aandachtspunten met betrekking tot de veiligheid.
De speelhal is geplaatst op de onderverdieping. De rolstoel spelers moet hier met een lift naar beneden. Er staat vermeld dat bij bijv. brand de lift niet gebruikt mag worden. Dus je bent aangewezen op de nooduitgang aldaar. Het blijkt dat wanneer je de nooduitgang gaat gebruiken, je vervolgens moet survivallen om over een soort muur te klimmen.
Ook dit lijkt mij niet handig voor de rolstoelers en andere sporters met een beperking, zij staan vervolgens wel buiten, maar kunnen het muurtje vervolgens niet over of af komen??!!

HOEZO VEILIGHEID??!!

Ik denk dat het verstandig eens kritisch te kijken of het wel verstandig is om hier een bepaalde doelgroep te laten sporten.

Deze sporthal kan prima voor geoefende survivallers, maar als je een beperking hebt, heb je toch echt een probleem als de nood aan de man is. En dit wil je toch wel voorkomen als gemeente/sportzaalbeheerder of iets dergelijks.

Uitkijken naar een ander onderkomen misschien??

zondag 30 januari 2011

Geslaagd voor sportleider 3


Vandaag te horen gekregen dat ik geslaagd ben voor de opleiding tot sportleider 3 (badminton).
Ik ben hier verschrikkelijk blij mee. Langs deze weg wil ik iedereen bedanken die hier op een 1 of andere manier mee te maken hebben gehad.
Ik hoor nog van Badminton Nederland waar en wanneer het diploma wordt uitgereikt.