zondag 12 juni 2011

Alle inspanningen zijn voor niets geweest!!


Afgelopen zondag ( 12 juni 2011) heb ik van de bondscoach te horen gekregen dat wij ( Guus en ik) niet zijn geselecteerd om deel te nemen aan het WK in Guatemala.
Reden van de afwijzing was de slechte prestatie tijdens de German International 2011 en dan met name in het herendubbel. Het was ons bekend dat dit kampioenschap een meet moment zou zijn. En inderdaad, de resultaten waren niet om over naar huis te schrijven. Dus tot zover kan ik de afwijzing wel voorstellen. Wij hebben als dubbel niet goed gepresteerd en worden dan op zo'n moment daarvoor afgerekend.
De bondscoach verwees nog even naar de kwalificatie eisen die o.a. door Badminton Nederland zijn opgesteld.
Hier staat o.a. vermeld dat de resultaten op een EK ( plaats 1 of 2) belangrijk zijn, maar ook o.a. de Worldranking van de PWBF ( bij de eerste 4). Uiteindelijk beslist de bondscoach welke spelers er mee gaan.

Ik heb nog aan bondscoach gevraagd hoe het zat omtrent mijn plaats op de worldranking. Ik heb op de German International een 3e plaats gescoord en sta bij de heren enkel op de 8e plaats, bij de herendubbel sta ik de 6e plek. Ik stel mij zo voor dat ik voor de herenenkel een aantal plaatsen op ben geschoven.
Het antwoord hierop was dat de Badminton Nederland er niets voor voelde om mij alleen maar een herenenkel te laten spelen. Het was makkelijker geweest dat wij als koppel naar het WK uitgezonden zouden worden. Je doet dan automatisch mee aan het herenenkel.

Het klopt allemaal wat de bondscoach aangeeft en op het beleid van Badminton Nederland is er nagenoeg ook geen speld tussen te krijgen.
Alleen ik heb wat moeite met het kwalificatiebeleid en dan met name het innemen van een zo'n hoog mogelijke plek op de Worldranking van de PWBF.

Deze plek op de PWBF Worldranking krijg je alleen door deel te nemen aan de Internationale toernooien. Op basis hiervan krijg je ranking punten en hoe hoger je eindigt, verkrijg je meer punten.
Als ik in mijn categorie kijk welke personen in het herenenkel boven mij staan, zie ik dat zij o.a. punten hebben gekregen om alleen maar al "aanwezig" te zijn op een toernooi. Ben je op dat toernooi niet "aanwezig", mis je zo al de broodnodige ranking punten.

Het vervelende in deze is dat de Badminton Nederland dit als kwalificatie eis in zijn beleid heeft opgenomen. Dit is op zich prima, maar wanneer je in aanmerking wil komen voor een EK of WK zul je Internationale toernooien moeten spelen en de bijbehorende punten zien te verkrijgen. Tevens moet je zelf deze toernooien bekostigen ( inschrijvingen, verblijfskosten en reiskosten). Kortom, per internationaal toernooi ben je gemiddeld een bedrag van 600 euro kwijt.

En dat is ook wat mij een beetje steekt. Ik heb er bijzonder veel voor over om het e.a. te bereiken. Ik doe zo'n beetje alles wat in mijn vermogen ligt, maar het ontbreekt mij gewoon aan de financiele middelen om de internationale toernooien te bekostigen.

Dus als het er zo nu naar uitziet, kan ik op Aangepast Badminton niveau, de Nationale toernooien, eens in de 2 jaar de German International en als het een beetje meezit mogelijk nog een EK spelen. Dit zal denk, zoals het er nu uitziet, het meest maximale voor mij zijn om te spelen.
Als 1 verdiener heb je ook te zorgen voor het gezin, ondanks de wil om Internationaal ook verder te komen.

Dit is al met al een aardig lang verhaal geworden, maar ik moest dit even van mij afschrijven. Het is geen frustratie, maar een beetje onmacht. De wil/inzet is er wel, motivatie is prima, maar financieel is het plafond bereikt.

Ik doe bij deze ook een oproep aan een sponsor die genegen is om in de toekomst mijn reis- en verblijfkosten te sponsoren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten